„The Daily Mail“ menţionează însă că unii călă- tori încalcă „inevitabil“ regulile instituite de respectivele companii, spre nemulţumirea celorlalţi pasageri. Una dintre companii, C2C, s-a hotărât să ia taurul de coarne şi să-şi întărească propriul regulament cu aparatură de bruiaj, care face imposibilă utilizarea telefoanelor mobile.

C2C are în toate garniturile sale de tren cel puţin un vagon „liniştit“, în care este interzisă folosirea celularelor sau altor echipamente electronice, precum playerele MP3 sau consolele video portabile. Pasagerilor care cumpără bilete în aceste vagoane li se pune în vedere faptul că trebuie să vorbească între ei „încet şi cu respect faţă de ceilalţi“. Aparatura introdusă de C2C, care operează pe ruta Essex – Londra, a fost dezvoltată în Statele Unite, fiind concepută să blocheze semnalele radio (utilizate în comunicaţ iile mobile – telefonie şi Wi-Fi) în scopul de a împiedica accesul în reţelele wireless interne ale companiilor.

În Marea Britanie, în general, aparatele de bruiere a convorbirilor telefonice sunt ilegale, însă C2C a ocolit această problemă prin termenii şi condiţiile pe care pasagerii trebuie să le accepte pentru a putea călă- tori într-un vagon „liniştit“.