Jandarmeria a inspectat arenele pe care, începând de vineri, se vor disputa meciurile din noul sezon al Ligii I la fotbal.
"Ultimul termen e pe 23 iulie"
Oamenii legii, care au făcut echipă cu reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal şi cu cei ai direcţiilor judeţene şi municipale de sport, au declarat inapte pentru Liga I stadioanele din Târgu Mureş, Sibiu (acolo unde va juca Gaz Metan Mediaş), Alba Iulia (unde îşi va disputa meciurile de pe teren propriu Universitatea Cluj) şi "Regia" din Bucureşti.
"S-au stabilit termene de remediere, iar un ultim termen este stabilit pentru 23 iulie. Până la această dată toate cluburile organizatoare au obligaţia de a remedia deficienţele", a declarat astăzi general locotenent dr. Olimpiodor Antonescu, inspectorul general al Jandarmeriei Române.
Liga decide dacă se joacă
Antonescu s-a plâns că, în ciuda sesizărilor, Jandarmeria are mâinile legate. "Reprezentanţii Jandarmeriei fac parte din aceste comisii, au un punct de vedere, însă din păcate nu au drept de veto. Comisia este condusă de reprezentanţi ai LPF care iau decizii în acest sens.
Noi am făcut nenumărate sesizări la Ligă, i-am informat despre cerinţele minimale pe care ar trebui să le îndeplinească stadioanele. Vom vedea dacă vor permite sau nu vor permite desfăşurarea primelor meciuri.
Vom vedea dacă la nivelul LPF se va lua această decizie, importantă şi necesară spunem noi, de a interzice disputarea primelor meciuri pe terenurile care nu îndeplinesc condiţiile", a mai spus Olimpiodor Antonescu.
Un angajat al LPF a spus, pentru evz.ro, că, în ciuda celor declarate de Jandarmerie, nici nu se pune problema ca pe stadioanele din Sibiu, Târgu Mureş, Alba Iulia şi Regie să nu se joace fotbal.