Liderul Sanitas Iaşi, amendat cu 5.000 de lei

Liderul Sanitas Iaşi, amendat cu 5.000 de lei

În urma protestului violent de vineri, când membrii sindicatului Sanitas Iaşi au aruncat cu ouă şi au spart un geam la Prefecturii Iaşi, liderul sindicatului, Viorel Tănase, a fost amendat cu 5.000 de lei.

"Înainte de protest, organizatorul a dat asigurări că nu vor fi probleme şi a semnat o declaraţie în acest sens. Când a sesizat primele incidente, liderul sindical avea obligaţia să încheie de urgenţă adunarea. A primit o amendă de 5.000 de lei pentru că nu a luat măsurile care stăteau în sarcina sa. În astfel de cazuri sancţiunea este cuprinsă între 1.000 şi 10.000 de lei", a declarat căpitan Mihai Cojocariu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi.

Viorel Tănase a refuzat să facă orice comentariu. El poate contesta în instanţă procesul verbal de contravenţie. Prefectul judeţului Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, a solicitat jandarmeriei şi poliţiei să identifice toate persoanele care au manifestat violent şi au aruncat cu diverse obiecte în timpul protestului de vineri al sindicatului Sanitas Iaşi. CITIŢI ŞI: Protest violent la Iaşi. Sindicaliştii au aruncat cu ouă în clădirea Prefecturii

Ne puteți urmări și pe Google News