Liderul PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc: Autostradă care leagă Moldova de Europa și modernizarea drumul județean Bacău - Piatra Neamț trebuie să fie în bugetul de stat pe 2015

Liderul PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc: Autostradă care leagă Moldova de Europa și modernizarea drumul județean Bacău - Piatra Neamț trebuie să fie în bugetul de stat pe 2015

Preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc, a afirmat că va depune un amendament la proiectul de lege al bugetului pe 2015 pentru includerea autostrăzii care trece prin Neamț și leagă Moldova de Ardeal.

 "Ca parte a unui proiect liberal pentru redresarea economică a judeţului Neamţ, voi depune amendament la proiectul de lege al bugetului pentru includerea autostrăzii care trece prin Neamț și leagă Moldova de Ardeal. În plus, fac un apel la parlamentarii din județul Neamț, indiferent de culoarea politică, interesați de bunăstarea comunității, de a susține, alături de mine, alocarea de fonduri pentru ca o autostradă să treacă prin județul Neamț şi care să lege Neamţul de Ardeal şi de Europa. O astfel de autostradă era prevăzută în Masterplanul de Transport, la care guvernul Ponta a renunţat în mod subit la câteva luni după ce PNL a fost dat afară de la guvernare. Fac un apel la ministerul de Finanțe, dar și la guvernul Ponta de a veni cât mai repede în fața Parlamentului cu draftul de buget pe 2015. În acest buget să aibă în vedere atât autostrada care leagă Moldova de Ardeal și trece prin județul Neamț, cât și modernizarea drumului Bacău – Piatra Neamț", a spus Mugur Cozmanciuc, într-o conferinţă de presă susţinută la Neamţ.

Acesta a făcut un apel la colegii parlamentari, "indiferent de culoarea politică să susțină aceste lucruri în comisiile parlamentare când se va veni cu proiectul de buget în Parlament".

Nu în ultimul rând, Mugur Cozmanciuc a spus că PNL vrea adoptarea votului prin corespondenţă.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Neamţul este pe primele locuri, dacă nu pe primul loc între judeţele din România, în ceea ce priveşte migraţia forţei de muncă, cu peste 10% din populaţia activă. Cei rămaşi acasă, cât şi cei plecaţi, ne-au cerut să îndreptăm nedreptatea care s-a întâmplat pe 2 şi 16 noiembrie. PNL va acţiona pentru introducerea votului prin corespondenţă. În acest moment are un proiect de lege în acest sens. Ne dorim ca situația votului prin corespondență să fie reglementată cât mai repede, însă să aibă în vedere pe de-o parte securizarea votului, iar pe de altă parte asigurarea confidențialității sale", a mai spus preşedintele PNL Neamţ.