DECIZIA PNL: Iohannis și Antonescu au mandat de a susţine "cu fermitate" respectarea protocolului USL, semnat în 2012

DECIZIA PNL: Iohannis și Antonescu au mandat de a susţine "cu fermitate" respectarea protocolului USL, semnat în 2012

Președintele PNL, Crin Antonescu i-a convocat pe liderii partidului la o ședință informală, azi, la ora 18.00 la sediul PNL din bulevardul Aviatorilor. Întâlnirea are loc pe fondul tensiunilor din USL privind remanierea guvernamentală.

După încheierea ședinței PNL, "mâine, la întâlnirea cu premierul Victor Ponta, Crin Antonescu şi Klaus Iohannis au primit un mandat de fermitate, care înseamnă respectarea cu stricteţe a mandatului USL", a declarat purtătoarea de cuvând a PNL, Cristina Pocora.

  • UPDATE. Crin Antonescu, pentru Gâdul: "Nu am cerut ieşirea PNL de la guvernare"

Pe surse, la şedinţa PNL, Crin Antonescu a primit mandat din partea partidului, de a negocia dur cu PSD, de a ieşi din USL, dacă nu se va renunţa la ideea de a-l pune pe Daniel Constantin vicepremier şi de numire a lui Klaus Iohannis. Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov Aristotel Căncescu şi presedintele PNL Consiliului Judeţean lfov Marian Petrache susţin ieşirea de la guvernare. Căncescu e nemulţumit că nu a primit bani la Consiliul Judeţean. Potrivit unor surse politice, Klaus Iohannis și Crin Antonescu au susținut, în interiorul ședinței de la PNL, ieșirea de la guvernare. Printre cei care au ajuns la sediul PNL  se numără Crin Antonescu, Klaus Iohannis, Radu Stroe, Mariana Câmpeanu, Rareş Mănescu, George Scutaru, Aristotel Căncescu, Ovidiu Silaghi. La întâlnire participă preşedinţii de filiale ai PNL, liderii de grup din Parlament, alături de vicepreşedinţi. Potrivit surselor EvZ, liderii locali ai PNL nu doresc ieșirea de la guvernare a partidului, așa cum s-a vehiculat în ultimele zile, dar nici nu sunt dispuși să acorde PC postul de vicepremier. În orice situație, liberalii nu vor să pară inițiatorii ruperii USL. Atunci când a sosit la sediul PNL, fostul ministru de Interne, Radu Stroe, a afirmat că nu este de acord cu al patrulea vicepremier și că PNL trebuie să rămână la guvernare. La rândul său, vicepreşedintele PNL Cristian Adomniţei a susținut, azi, la o ședință a PNL Iași, că nu există nicio presiune din teritoriu asupra lui Crin Antonescu privind rămânerea PNL la guvernare, adăugând că nu ştie dacă USL va mai rezista. O întâlnire a conducerii USL privind remanierea guvernamentală urmează să aibă loc luni dimineața. Ieri, premierul Victor Ponta a afirmat că îl susţine pe preşedintele PC, Daniel Constantin, care a susţinut că Crin Antonescu ştia despre pactul de coabitare şi chiar a făcut corecturi pe textul acestui document. "La nivel uman înțeleg supărarea lui Daniel Constantin care peste noapte a devenit ținta numărul 1 și pentru Crin și pentru presa băsistă, ceea ce este nedrept. Strict politic însă era mult mai bine dacă nu relata public acele momente din trecutul USL petrecute totuși în spatele ușilor închise!El a spus bineînțeles adevărul, dar sper ca acest adevăr spus într-un moment tensionat să nu cauzeze răni personale și politice greu de vindecat! Și mai ales să nu adâncească lipsa de încredere între liderii USL! E mai bine pentru toți să lăsăm aceste lucruri pentru analiști și noi să ne concentrăm la ce avem de făcut în mod real!”, a declarat premierul Victor Ponta pentru stiripesurse.ro.

Acum câteva zile, preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat că l-a surprins pe liderul liberal Crin Antonescu lucrând pe textul acordului de coabitare dintre Ponta şi Băsescu.

Ne puteți urmări și pe Google News