Liderii PD-L nu se leapădă, oficial, de Ridzi

Liderii PD-L nu se leapădă, oficial, de Ridzi

Conducerea PD-L nu se leapădă oficial de ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, dar nici nu le poate impune liderilor nemulţumiţi să lanseze critici la adresa demnitarului implicat într-un veritabil scandal public.

Vicepreşedintele democrat-liberal Gheorghe Flutur a susţinut că niciun membru al conducerii partidului nu a cerut demisia lui Ridzi în şedinţa de azi a Biroului Permanent Naţional, însă conducerea PD-L nu le poate cere silenzzio stampa liderilor supăraţi pe colega lor- de la Theodor Stolojan, la Radu Berceanu sau Cezar Preda. Un argument nou şi total inedit pentru PD-L a fost acela că, în partid, există personalităţi care au propriile opinii, iar punctele lor de vedere trebuie respectate.

Pentru prima oară, conducerea PD-L se ascunde în spatele "democraţiei interne" atunci când vine vorba despre tensiunile din interiorul formaţiunii, tensiuni provocate de ministrul în cauză. La finalul şedinţei BPN, sub presiunea tirului de întrebări al jurnaliştilor, Flutur a admis cu jumătate de gură că partidul este îngrijorat de prejudiciile de imagine aduse de Ridzi, însă îşi menţine poziţia iniţială- premierul o va revoca din funcţia de ministru doar în momentul în care DNA va cere începerea urmăririi penale.

Nu vom fi umbrelă de vreme rea

Nu ne putem face că nu au existat probleme în aceste zile, a admis Flutur, întrebat insistent despre declaraţiile primi-vicepreşedintelui Theodor Stolojan, care afirma recent că situaţia creată de Ridzi dăunează grav imaginii PD-L, iar cazul ar trebui discutat în BPN."Ne îngrijorează orice prejudiciu de imagine (..).Una este să fim îngrijoraţi, alta este să avem o abordare responsabilă", a comentat el. Flutur a reluat teza potrivit căreia PD-L nu se va face "scut" în jurul lui Ridzi şi nu va fi "umbrelă de vreme rea" pentru niciun ministru împotriva căruia DNA va solicita începerea urmăririi penale.

Flutur a spus că partidul cere insistent organelor de anchetă să elucideze cazul ministrului Ridzi. Potrivit acestuia, ar fi o eroare ca PD-L să le ceară "personalităţilor" din partid să nu mai iasă cu declaraţii în public. "Ar fi o greşeală să le impunem să nu mai comenteze, ideal ar fi să ne consultăm", a precizat Flutur. El a mai susţinut că, în aceste zile, au fost multe zvonuri şi multe puncte de vedere personale ce au putut fi interpretate în fel şi chip.

Iarna nu-i ca vara

Într-un mod prea puţin convingător, PD-L a adoptat aceeaşi tactică precum preşedintele Traian Băsescu, încercând să îngroape cazul Ridzi sub "preocupările" legate de criza economică. Astfel, Flutur a încercat să convingă audienţa că cel mai important subiect pe agenda BPN a vizat măsurile economice şi relaţiile dintre guvern şi administraţia publică centrală. "Ne pregătim pentru sezonul de iarnă", a declarat Flutur, vorbind despre programul de reabilitare a centralelor termice, infrastructură şi reducerea birocraţiei din administraţia publică centrală.

Şedinţa BPN a început pe fondul unor nemulţumiri interne exprimate de Radu Berceanu şi Cezar Preda. Vicepreşedintele PD-L Cezar Preda vorbea săptămâna trecută despre "solidaritatea ţigănească" de tipul PSD care s-ar fi format în jurul lui Ridzi şi afirma că a obosit să se ocupe cu acest caz, în condiţiile în care are cu totul alte priorităţi. Preda mai spunea că obligaţia sa este aceea de a fi solidar cu progrmaul de guvernare al partidului şi nu cu oamenii din Cabinetul Boc.

Cazul Ridzi- Situaţie nefericită

Democrat-liberalii au avut, în cursul dimineţii, şi o reuniune cu liderii PSD, ambele tabere fiind extrem de rezervate în a comenta scandalul creat în jurul ministrului Ridzi. Doar vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea a caracterizat cazul drept "o situaţie nefericită", însă a adăugat că nu le dă sfaturi colegilor de la PD-L, pasând întreaga responsabilitate în curtea democrat-liberalilor.Reprezentantul social-democraţilor a spus că situaţia ministrului Tineretului este problema premierului şi că doar acesta poate ridica problema în şedinţa Coaliţiei. Şeful PSD, Mircea Geoană, a evitat orice comentariu, pe motiv că pe agenda Coaliţiei figurează doar probleme economice.La finaul reuniunii, liderii PD-L şi PSD au refuzat să dea declaraţii de presă.

Demnitarul nu vrea să dea ochii cu presa

Pe întregul parcurs al zilei, Monica Iacob Ridzi a evitat să dea ochii cu jurnaliştii, preferând să iasă din sediul PD-L în timpul conferinţei de presă. Tot astăzi, colegul ei de partid, deputatul PD-L Cristian Boureanu, a cerut din nou suspendarea activităţii comisiei parlamentare de anchetă, prezentând membrilor acestui for o scrisoare din partea Parchetului General. Potrivit documentului, adresat deputatului PD-L, plângerea penală împotriva lui Ridzi a fost înaintată DNA şi au fost demarate actele premergătoare urmăririi penale . Cu toate acestea, deputaţii din comisie au decis să îşi continue activitatea şi să trimită documentul invocat de Boureanu către Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

Ştire publicată la ora 10:35 şi actualizată la ora 14:36

CITIŢI ŞI:

Ridzi a tocmit doi zugravi pentru Polivalentă

Lideri PD-L acuză "solidaritatea ţigănească" în cazul Ridzi

Ne puteți urmări și pe Google News