“Vom continua lupta cu PSD, pentru că noi n-o considerăm închisă în cazul Belina. Am reuşit, prin Guvernul României, să readucem în domeniul public al statului Insula Belina şi Braţul Pavel. Mai avem o chestiune de rezolvat, în sensul adoptării de Parlament a legii privind interzicerea participării la licitaţii din bani publici a societăţilor cu acţionariat ascuns.

Este deja celebrul caz în care Tel Drum îl avea acţionar ascuns pe Liviu Dragnea, semna contracte de finanţare cu Consiliul Judeţean condus de Liviu Dragnea. Acest lucru nu mai este posibil, iar societăţile cu acţionariat ascuns pot participa la orice tip de licitaţii dacă declară identitatea acţionarilor pe care i-au pitit în spatele acestei prevederi”, a declarat Florin Roman, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Parlament.

Roman a a mai spus că, deşi PSD a dat asigurări că într-o săptămână va fi respins la Comisia juridică acel proiect de lege privind amnistierea evazioniştilor, este a doua săptămână când proiectul zace la comisie.

“PNL solicită preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, să se rupă de Dragnea, dacă poate, să dea dovadă că nu e diferenţă între ceea ce spune de la televizor şi de la tribuna Camerei Deputaţilor. Au spus clar şi răspicat că vor da vot de respingere la Comisia juridică, după ce i-au dat vot de adoptare şi PSD-ul lui Ciolacu este acelaşi ca pe vremea lui Dragnea.

Pur şi simplu continuă să dea drepturi infractorilor prin tot felul de legi. Vom continua această luptă cu tot ceea ce înseamnă proiecte nocive pe justiţie, pentru că Dragnea e la puşcărie, în schimb, deputaţii făcuţi din pixul lui Dragnea au rămas în Parlament şi lucrează în continuare la chestiuni de natură juridică, legi care dau mai multe drepturi infractorilor”, a mai declarat liderul deputaților liberali.