Lia Olguța Vasilescu, respinsă în mod repetat de președintele Klaus Iohannis, a anunțat, marți seara, că renunță la luptă. „Astăzi, in urma unei discuții cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotărârea sa îmi retrag candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării”, a scris Vasilescu pe Facebook, unde a dat o explicație amplă în legătură cu motivele care au stat la baza acestei renunțări. Mai ales că, după ce președintele și-a motivat decizia, aceasta a promis că nu se lasă și luptă până la capăt. Va rămâne deputat de Dolj, postură din care spune că va lupta pentru proiectele județului. 

Felix Stroe, fost ministru al Transporturilor, Gheorghe Șimon, fost ministru al Economiei, fostul vicepremier Marcel Ciolacu și deputații Mihai Weber și Laura Moagher-acestea sunt numele vehiculate ca fiind luate în calcul de Dragnea pentru portofoliul Dezvoltării și poziția de vicepremier. O sursă apropiată liderului PSD a declarat, pentru Evenimentul zilei, că nu poate confirma aceste nume deoarece nu s-a discutat despre asta. „Dragnea e foarte obosit, a zis că nu știe ce-i de capul lui și că va lua decizia, o vom lua împreună, după ce se votează bugetul. Adică, sâmbătă, sperăm”, ne-a explicat politicianul.

O altă variantă vehiculată în partid ar fi senatorul Claudiu Manda, viitorul soț al Liei Olguța Vasilescu, dar acesta nu a confirmat ipoteza

. În ceea ce-l privește pe Mircea Drăghici, nominalizat de PSD și refuzat de Iohannis pentru portofoliul Transporturilor, se așteaptă încă motivarea președintelui Klaus Iohannis.