Leul a început săptămâna cu dreptul

Leul a început săptămâna cu dreptul

Banca Naţională a României a anunţat astăzi un curs de referinţă pentru moneda europeană de 3,66 de lei, cu 6,62 de bani mai mic decât cel publicat vineri.

Astfel, moneda naţională a recuperat din pierderea înregistrată faţă de euro în urmă cu două săptămâni.

În prima oră a şedinţei interbancare, cursul de schimb a variat în jurul nivelului de vineri, de 3,67 de lei pentru un euro, urcând pentru scurt timp la 3,7 de lei pentru un euro, în condiţiile în care dobânzile pe piaţa monetară s-au menţinut ridicate.

Primele transferuri ale zilei au fost perfectate la 3,6550-3,6600 de lei pentru un euro, în scădere faţă de sfârşitul săptămânii trecute, când cotaţia a fost de 3,6840-3,6999 de lei pentru euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Banca Naţională a României a anunţat vineri o rată de referinţă de 3,7353 lei/euro, în scădere cu 3,99 bani faţă de nivelul de joi, de 3,7752 lei/euro.

Isărescu: "Leul a fost ţinta unui atac"

În cadrul unei conferinţe de presă, desfăşurată astăzi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a precizat că săptămâna trecută moneda naţională a fost ţinta unui atac, care a eşuat.

"Vineri, piaţa monetară a fost acaparată de dobânzile în creştere, mult mai mari decât ar fi trebuit să fie de fapt. Dobanda ROBOR, pentru depozitele de tip overnight , este foarte des folosită in contractele de creditare. Însă, au existat bănci comerciale care s-au repezit să taxeze clienţii", a declarat Isărescu, citat de Antena 3.

Totodată, guvernatorul a ţinut să salute decizia unor bănci de a îşi anunţa clienţii că au o dobândă de bază în funcţie de care se raportează.