Evenimentul Zilei > Actualitate > Legea Internetului, iniţiată de Olguţa Vasilescu, criticată de cititorii evz.ro
Legea Internetului, iniţiată de Olguţa Vasilescu, criticată de cititorii evz.ro

Legea Internetului, iniţiată de Olguţa Vasilescu, criticată de cititorii evz.ro

Cititorii evz.ro au păreri împărţite despre iniţiativa de a interzice şi pedepsi "înjurăturile, ameninţările sau obscenităţile" pe internet. Unii condamnă ideea, alţii cred că se impun reguli drastice şi în lumea virtuală.

Invitaţi la dezbaterea evz.ro, unii dintre comentatorii articolului "Sunteţi de acord cu interzicerea înjurăturilor pe Internet" nu au fost de acord să existe o lege care să interzică publicarea înjurăturilor. "În loc să se umble la factorii ce contribuie şi astfel determină acest mod de exprimare în rândul atâtor conaţionali, se încearcă limitarea libertăţii de exprimare. Problema e cultura zero, promovarea non-valorilor. Problema nu e faptul ca atâţia români înjură pe forumuri , ci de ce aleg să se exprime în acest fel"m scrie pe forumul evz.ro, Răzvan.
Un alt cititor este de părere că propunerea Olguţei Vasilescu de a interzice printr-o lege comportamentul nepotrivit al internauţilor ascunde de fapt o mişcare de PR. "Toată lumea are de câştigat. Ea apare la TV, analiştii îşi dau cu părearea, ziarele mai ocupă pagina cu un articol, editorialiştii scriu un editorial, şi evident pe net subiectul este discutat de forumişti două zile. Femeia şi-a atins scopul. Subiectul va fi uitat repede, proiectul de lege, dacă va fi depus, va zace ca alte sute de proiecte mai importante sau mai stupide, iar senatoarea va gasi in scurt timp alt subiect şi fenomenul se va repeta", scrie cititorul evz.ro.
"Acum e momentul să curăţăm Internetul" 
"Nu poţi impune o lege pe ceva ce nu e al tau. Internetul e o reţea internaţională. Te legi la reţea, ori stai pe afară, tu alegi, nu poţi pune lege de comportament în casa altuia. Copiii pot fi protejaţi de conţinutul obscen de când a început internetul să existe, sunt filtre în internet explorer, sunt programe ce blocheaza site-urile", spune un alt forumist, referindu-se la motivaţia Olguţia Vasilescu de iniţia o astfel de lege, şi anume protecţia copiilor.
Sunt însă şi cititori care consideră că o lege a Internetului ar fi binevenită.
"Bunul simţ se învaţă în familie şi în şcoală. Cum amândouă sunt într-o criză profundă, rezultatul constă în hoardele de nesimţiţi pe care îi vedem la tot pasul. Evident că trebuie introduse reguli dure", scrie Sam.
Principiile acestui demers sunt sănătoase. Unde nu e politeţe, nu poate fi o discuţie normală. Luaţi aminte bine la ce vă spun, e important. Acum e momentul să curăţăm internetul!", îndeamnă Acronim pe evz.ro.