Tribunalul Mehedinţi pe 18 februarie 2019 a decis ca fetiţa să rămână la familia care a crescut-o, respingând cererea de adopţie internaţională. Decizia tribunalului Mehedinţi a fost întoarsă total de decizia Curţii de Apel Craiova, pronunţată pe repede înainte, după 2 luni şi un pic, pe 23 aprilie 2019.

Astfel, un complet de judecată din 3 judecătoare, condus de preşedinta de complet judecător Lucia Mariana Lăloianu, a decis definitiv ca fetiţa să fie dată spre adopţie internaţională familiei din SUA.

Președinta completului de judecată care a decis ca Sorina să fie dată în adopție unei familii din SUA este soția șefului procuroarei care a luat-o cu forța pe fetița de opt ani din casa asistentei maternale.

Constantin Lăloianu nu este numai soţul preşedintei de complet care a luat decizia în privinţa fetiţei, este chiar şi şeful direct al procuroarei, Maria Antoaneta Piţurcă, şefa secţiei de urmărire penală din Parchetul Curţii de Apel Craoiva, cea care a luat mandat de percheziţie şi vineri a ridicat fetiţa cu forţa într-o procedură penală din casa oamenilor care au crescut-o, a târât-o pe asfalt şi a băgat-o într-o maşină privată a celeilalte părţi implicate", dezvăluie jurnalista Sorina Matei.

În opinia acesteia, se impune intervenția, în acest caz controversat, atât a CSM cât și a procurorului general al României.

Această dezvăluire este prezentată, duminică, de jurnalista Sorina Matei, pe contul ei de Facebook, intitulat "Presa curată".