Intrebat despre condamnarea comuna a acestor atentate de catre responsabilii marilor religii, Le Pen (78 de ani) a raspuns ca aceasta initiativa a fost o "alegere excelenta", chiar daca "face parte din acele petitii de principiu care au o influenta efemera".

"Evenimentul de la 11 septembrie, ca sa nu spun incident, a determinat un anumit numar de persoane sa se distanteze, pentru a nu cadea sub incidenta acuzatiilor care au fost lansate la acel moment", a adaugat el.

Intrebat daca intr-adevar considera atentatele de la 11 septembrie si cei 3.000 de morti drept un "incident", Le Pen a raspuns: "Trei mii de morti se inregistreaza intr-o luna in Irak, reprezinta mult mai putin decat bombardamentele de la Marsilia sau Dresda, de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, care au fost de asemenea acte teroriste, deoarece vizau in special populatia civila pentru a determina militarii sa capituleze".

O declaratie a lui Jean-Marie Le Pen, potrivit careia camerele de gazare nu au fost decat "un detaliu al istoriei celui de-al doilea razboi mondial", a suscitat, de asemenea, proteste vehemente.

In interviul acordat publicatiei La Croix, Le Pen a mai afirmat ca "dinamismul islamului rezulta mai putin din prozelitismul sau, decat din presiunea demografica".

Candidat la alegerile prezidentiale din Franta, Le Pen a precizat ca inca incearca sa obtina cele 500 de semnaturi ale unor oficiali, necesare pentru a participa la alegeri.

In 2002, el a reusit sa ajunga in cel de-al doilea tur de scrutin cu Jacques Chirac, dupa ce l-a devansat pe socialistul Lionel Jospin.