Evenimentul Zilei > Actualitate > Laszlo Borbely găseşte „suprinzătoare” declaraţiile preşedintelui Lituaniei la adresa României
Laszlo Borbely găseşte „suprinzătoare” declaraţiile preşedintelui Lituaniei la adresa României

Laszlo Borbely găseşte „suprinzătoare” declaraţiile preşedintelui Lituaniei la adresa României

Preşedintele Comisiei de politică externă din Camera Deputaţilor, Laszlo Borbely, a declarat, pentru mediafax.ro, că afirmaţiile preşedintelui Lituaniei, Dalia Grybauskaite, sunt "destul de surprinzătoare" şi fac parte din sfera politicii interne din România.

"Chiar dacă există, probabil şi în Lituania şi în alte ţări declaraţii mai pitoreşti ale politicienilor, eu nu cred că declaraţiile politicienilor sunt cele mai importante, ci ceea ce performează ţara respectivă", a spus Laszlo Borbely.

Potrivit acestuia, în cazul unei vizite de stat, la un asemenea nivel, "nu e locul unor declaraţii care intră, în mod clar, în sfera politicii interne din România, a luptei interne", ceea ce nu face decât să inflameze această stare din ultimele luni de zile.

Laszlo Borbely a mai arătat că Lituania şi România sunt două ţări din Uniunea Europeană, fiecare cu problemele ei. "Eu cred că a excedat puţin acelor cutume prin care un şef de stat vine în altă ţară din UE şi poate să îşi exprime un punct de vedere, dar este puţin surprinzător, într-adevăr", a mai comentat Borbely.
Preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, aflată în vizită în România, i-a criticat pe politicienii români pentru că nu îşi văd fiecare de "responsabilităţie lui", acest lucru afectând România, care în acest moment este "paralizată" de agitaţia politică. Totodată, Preşedintele Lituaniei a făcut un apel la politicienii români să se comporte "matur şi responsabil", precizând că schimbarea a trei premieri în şase luni au afectat absorbţia fondurilor europene din ţara noastră.  
CITIŢI ŞI:

  • Preşedintele Lituaniei: "România e paralizată de agitaţia politică"
  • Parlamentul european dezbate situaţia politică din România
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.