Lady Di, legenda care va dainui pentru totdeauna

Lady Di, legenda care va dainui pentru totdeauna

A fost una dintre cele mai iubite femei din lume.

A murit in data de 31 august 1997, intr-un accident de masina care a socat intreaga lume. O noua carte incearca sa descifreze misterele disparitiei „printesei inimilor”. La zece ani de la moartea printesei Diana, jurnalista Tina Brown, fost editor la revista „Vanity Fair” si la „The New Yorker”, a publicat cartea „The Diana Chronicles” („Cronicile Printesei Diana”), despre viata si disparitia acesteia.

Autoarea scoate la lumina aspecte importante din existenta printesei si respinge ideea ca moartea ei s-ar afla sub semnul unei conspiratii. Considera ca Mohamad Al Fayed, tatal lui Dodi Al Fayed - iubitul printesei, mort in accident - se insala crezand acest lucru, pentru ca „nu poate accepta realitatea.

Adevarul este ca Diana a murit intr-o masina pusa la dispozitie de hotelul lui Fayed, Ritz, si a fost condusa de unul dintre oamenii sai, Henri Paul. Pe langa faptul ca acesta nu avea calificarea necesara pentru a fi sofer, se afla si sub influenta bauturii si nu s-a asigurat ca printesa purta centura de siguranta”, spune autoarea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Charisma regala Probabil, daca Lady Di ar fi respectat planul initial de a pleca mai devreme cu 24 de ore de la Paris si nu ar fi acceptat rugamintea iubitului sau sa ramana, astazi ar fi fost in viata. In cartea sa, Tina Brown pune accent pe personalitatea britanicei, pe care o inscrie intre naivitate si intelepciune, o tacticiana, si nu strateg, o prezenta umana, al carei stil a fost greu acceptat de familia regala.

„Din momentul in care i-a sarutat pe copiii bolnavi de SIDA, am simtit ca devine o femeie influenta. A inteles importanta gesturilor si faptul ca se poate folosi de charisma ei regala in cele mai grele momente pentru a schimba lumea in bine”, mai spune Brown.

Povestea Dianei va dainui de acum incolo pentru simplul fapt ca tragedia mortii ei va induiosa generatiile ce vor veni. A avut curajul sa-si impuna stilul, s-a implicat in campanii umanitare, iar esecul in dragoste si puterea de a merge mai departe suscita admiratie. Imaginea ei va ramane vie prin cei doi fii ai sai, William si Harry, care se vor lupta pentru ca oamenii sa-si aduca aminte de ea.

Brown nu se opreste insa la viata ei de dupa casatorie, ci ilustreaza si viata de dinainte. Prezinta mentalitatile epocii, aspectul important al virginitatii inainte de casatorie: „Virginitatea ei era un aspect extrem de important pentru Palatul Windsor. Vechea generatie a familiei regale nu concepea ca viitoarea regina sa aiba un trecut sexual”.

BIOGRAFIE

Viata din spatele reflectoarelor

> A fost prima sotie a Printului Charles, Print de Wales, mostenitorul tronului Regatului Unit.

> In 1992 cei doi s-au despartit, iar patru ani mai tarziu au ajuns la o intelegere:

> In schimbul unei sume generoase si a dreptului de a-si pastra apartamentele de la Palatul Kensington, cat si titlul de printesa de Wales, Diana a fost de acord sa renunte la titlul de „alteta regala” si la orice pretentie viitoare privind tronul britanic.

>  In anii care au urmat divortului, populara printesa parea aproape de a-si indeplini visul de a deveni o „printesa a inimilor”. Ea si-a mentinut statutul de persoana publica si a continuat sa promoveze numeroase actiuni umanitare.

> A suferit de depresie si de bulimie.