Evenimentul Zilei > Actualitate > La vânătoare de deşeuri, pe bicicletă
La vânătoare de deşeuri, pe bicicletă

La vânătoare de deşeuri, pe bicicletă

Bicicliştii sunt chemaţi să dea o mână de ajutor la identificarea mormanelor de gunoaie din Bucureşti, duminică, de la ora 9:00, etapă absolut necesară marii curăţenii organizată de voluntarii „Let’s Do It, Romania!” pe 25 septembrie.

A şasea cartare pe bicicletă porneşte din Parcul Pantelimon din Capitală. Cartarea reprezintă procesul de identificare a mormanelor de gunoi, caracterizarea lor şi transmiterea coordonatelor geografice ale acestora, în vederea creării unei hărţi digitale cu punctele respective, potrivit unui comunicat al „Let’s Do It, Romania!”.
Iniţiatorii Let’s bike it!, Vlad Dulea şi Geo Atreides, vor carta într-un mod eco-prietenos alături de cei peste 60 de voluntari care şi-au confirmat participarea la această acţiune.
„Pentru că mai avem mai puţin de 50 de zile până la Ziua de Curăţenie Naţională, trebuie accelerată cartarea în judeţele în care harta deşeurilor este nefinalizată. Bicicliştii sunt puşi pe treabă şi continuă să pedaleze în căutare de deşeuri”, potrivit comunicatului.
Astfel că în Braşov a avut loc weekend-ul trecut cea de-a doua ediţie "Let’s bike it!" şi pentru prima dată, şi bicicliştii din Bacău şi-au spus „Let’s bike it!” şi au plecat pe traseul montan din zona Măgura.
“Let`s Do It, Romania!” este proiectul tuturor celor care cred că în România se întâmplă şi lucruri pozitive, atunci când fiecare este dispus să contribuie, chiar cu foarte puţin: o singură zi, pentru o Românie curată.
Înscrie-te AICI şi pe 25 septembrie vino să facem curat. Dacă România reuşeşte, va fi ţara din Europa cu cea mai mare suprafaţă care a făcut curăţenie.