Evenimentul Zilei > Actualitate > La Timişoara, cea mai mare paradă de 1 Decembrie din ultimele două decenii
La Timişoara, cea mai mare paradă de 1 Decembrie din ultimele două decenii

La Timişoara, cea mai mare paradă de 1 Decembrie din ultimele două decenii

O întreagă armată s-a pus în mişcare, astăzi la Timişoara, spre disperarea şoferilor, cu ocazia repetiţiei generale a paradei de 1 Decembrie.

Autorităţile reiau tradiţia paradelor opulente din "Epoca de aur". Un număr de 56 de TAB-uri ale Armatei, maşini anti -tero de la SRI, cele mai moderne autospeciale ale Pompierilor şi maşini speciale de intervenţie ale Poliţiei, toate au ieşit la defilare pe principalul bulverd al oraşului, cel care leagă Gara de Nord de Centrul oraşului.

Pe bulevardul Republicii, soldaţii au bătut pas de defilare, în această dimineaţă, iar maşinile de luptă au trecut, încet, spre deliciul timişorenilor care s-au adunat în număr mare pe marginile arterei, ca să vadă pregătirile de paradă. Toată repetiţia a fost survolată de trei elicoptere, care vor participa şi ele, mâine, la marea defilare.
Doar nervii şoferilor au fost întinşi la maxim. Timp de ore bune, principalul bulevard care leagă Gara de Nord de centrul oraşului a fost închis circulaţiei.

De Ziua Naţională, Parada Militară va începe la ora 11.00, la Gară şi va dura fix o oră, timp în care forţele armate şi maşinile de luptă sau de intervenţie vor parcurge traseul până la Catedrala Mitropolitană, după care se vor retrage în unităţi. Potrivit prefectului de Timiş, Mircea Băcală, aceasta este cea mai mare paradă care are loc în oraşul de pe Bega în ultimele două decenii.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.