La o săptămână de la nunta cu Kate, Prinţul William a salvat cinci oameni

La o săptămână de la nunta cu Kate, Prinţul William a salvat cinci oameni

În prima săptămână după ce a revenit la baza de la Valley, Prinţul William, care este locotenent de zbor, a salvat cinci persoane, anunţă presa britanică.

Luna de miere a cuplului regal nu a avut loc imediat după nunta din 29 aprilie. Acesta a fost norocul a cinci persoane care au fost la un pas de a-şi pierde viaţa în Ţara Galilor. Un bătrân de 70 de ani şi patru poliţişti au fost salvaţi de elicopterul prinţului, anunţă Daily Mail.

Miercuri, Prinţul William a revenit la baza aeriană de la Valley, în Ţara Galilor. La scurt timp a fost dată alarma pentru o salvare de urgenţă. Era vorba despre un bătrân de 70 de ani care suferise un atac de cord în timp ce se afla Lliwedd, un munte din parcul naţional Snowdonia. Prinţul, pilot pe un elicopter Sea King,  efectuează operaţiuni de căutare şi salvare. Echipajul a reuşit să-l salveze miercuri pe bătrân, iar acesta a ajuns la spital.

Imediat după această misiune, echipajul lui William a fost solicitat într-o nouă operaţiune de salvare. De data aceasta era vorba despre patru poliţişti, blocaţi pe cel mai înalt masiv muntos din Ţara Galilor. Poliţiştii erau în afara orelor de program. În timp ce coborau de munte, unuia dintre ei i s-a făcut rău. Colegii săi au solicitat ajutor, iar mare le-a fost mirarea când au văzut că elicopterul salvator era pilotat de Prinţul William.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 29 aprilie, William s-a căsătorit cu Kate, acum Ducesă de Cambridge. Evenimentul a fost urmărit de aproape două treimi din populaţia planetei.