Evenimentul Zilei > Monden > La ce folosesc criptomonedele?  Pot cumpăra orice, inclusiv moartea
La ce folosesc criptomonedele?  Pot cumpăra orice, inclusiv moartea

La ce folosesc criptomonedele?  Pot cumpăra orice, inclusiv moartea

Criptomonedele sunt mană cerească pentru criminalitatea internațională. Cel puțin asta susțin experții ruși, care spun că tranzacțiile în monedă virtuală pen autoritățile din întreaga lume într-o situație extrem de dificilă.

La ce folosesc criptomonedele?  Ca și banii, monedele virtuale pot cumpăra orice, așadar pot fi folosite deopotrivă în scopuri bune sau rele. Pentru criminalitatea internațională sunt, însă, mană cerească.

La ce folosesc criptomonedele? Poți cumpăra droguri sau viruși informatici

Recent, autoritățile germane au reușit să ptindă un australian, creierul unui site celebru pe Darket- DarkMarket.

Organizat ca un site online de tranzacții, DarkMarket oferea furnizorilior de bunuri și servicii posibilitatea de a încheia înțelegeri reciproc avantajoase. Marfa era deosebită, Pe Darkmarket se tranzacționau acte false, droguri, viruși informatici, date ale unor carduri bancare.

La ce folosesc criptomonedele?  Poți angaja un asasin

Șeful departamentului pentru infracțiuni cibernetice și IT al Comitetului rus de investigații, Konstantin Komarda, atrage atenția ți asupra “afacerilor” de-a dreptul criminale care sunt plătite în monedă virtuală.

Într-un interviu acordat Agenției Tass, Komarda spune că asasinii au început să primească criptomonedă ca plată pentru serviciile lor


Gates dă marea lovitură! Se face stăpân pe America


„Investigăm cazuri de infractori profesioniști care sunt specialiști în sfera IT și sunt încrezători în capacitatea lor de a se descurca în mediul cybernetic. Își planifică meticulos infracțiunile și folosesc întreaga gamă posibilă de mijloace pentru a rămâne anonimi. Asta le dă garanția că vor scăpa nepedepsiți. De exemplu, s-a identificat s-au folosit criptomonede pentru plata unui asasinat”, a menționat el.

Prinde orbul, scoate-i ochii…

Komarda, care lucrează de ani de zileîn domeniu, spune că este extrem de dificil pentru autoritățile din întreaga lume să determine persoana care transferă plata pentru astfel de servicii.


Doliu mare în familia Rothschild. S-a stins în floarea vârstei!


În special prin conversia în monede obișnuite, monedele virtuale sunt “spălate” prin 15-20 de portofele electronice aparținând unor terțe părți.

E foarte greu, chiar și pentru un expert să-și dea seama pentru ce s-a achitat o anumită sumă, declară șeful departamentului pentru infracțiuni cibernetice și IT al Comitetului rus de investigații, Konstantin Komarda.

Asta pentru că plata asasinilor profesioniști este ascunsă printre alte zeci de mii de tranzacții înainte ca banii să ajungă în mâinile celui care e plătit să comită crima, noteazî agenția Tass.

NASA s-a făcut de râs! Eșec major pentru cea mai tare rachetă din istorie