La Cupa Africii pe Naţiuni, spectacolul este doar în tribune

La Cupa Africii pe Naţiuni, spectacolul este doar în tribune

Cupa Africii dezamăgeşte. "Meciuri slabe, goluri puţine", se plâng jurnaliştii acreditaţi la competiţia găzduită de Guineea Ecuatorială şi de Gabon.

Cupa Africii pe Naţiuni la fotbal (CAN), competiţie care se desfăşoară în aceste zile în Guineea Ecuatorială şi Gabon, continuă la foc automat. În joc au intrat şi echipele din Grupa D. Pe "Stade de Franceville" din oraşul gabonez Franceville, Ghana a debutat cu dreptul, 1-0 cu Botswana. Unicul gol al meciului a fost reuşit de fundaşul central John Mensah, jucătorul împrumutat de Lyon la Sunderland. Mensah e la a doua reuşită în tricoul naţionalei Ghanei, pentru care a evoluat de 76 de ori. Dacă naţionala sârbului Goran "Plavi" Stevanovici s-a impus la limită, nereuşind să impresioneze, în schimb fanii ghanezi au făcut specatcol în tribună. Naţionala Ghanei, care are în palmares patru titluri de campioană a Africii, rămâne una dintre favoritele la câştigarea ediţiei din acest an. În cel de-al doilea meci al Grupei D, tot la Franceville, Mali a învins Guineea cu 1-0, prin reuşita lui Bakaye Traoré, jucătorul echipei franceze Nancy. Aseară, s-au disputat meciurile din etapa a II-a în Grupa A, Libia - Zambia şi Guineea Ecuatorială - Senegal.

Azi sunt programate meciuri în Grupa B. Ambele partide, Sudan - Angola şi Coasta de Fildeş - Burkina Faso, se dispută pe "Nuevo Estadio de Malabo" din Malabo. După prima rundă, Angola şi Coasta de Fildeş sunt în frunte, cu câte trei puncte fiecare. Odată cu avansarea în competiţie, toată lumea aşteaptă ca meciurile să crească în spectaculozitate. Până acum, confruntările de la Cupa Africii pe Naţiuni nu au impresionat deloc. "Meciuri slabe, goluri puţine", se plâng jurnaliştii acreditaţi la CAN.

Aceştia critică sistemul de desfăşurare al competiţiei, care a văduvit ediţia din acest an de prezenţa Egiptului, campioana en-titre şi cea care deţine cele mai multe Cupe ale Africii, şapte la număr. Nevoiţi să dispute preliminariile, "faraonii" au încheiat pe ultimul loc în Grupa G, după Niger, Africa de Sud şi Siera Leone.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fiindcă se desfăşoară pentru prima oară în Guineea Ecuatorială şi Gabon, CAN a stârnit un interes mare printre microbiştii din cele două ţări, mai ales la meciurile acestora. Citiţi şi:

  • Arbitrii o "comit" şi în Africa
  • 'Vedeta Didier Drogba pune biciul pe "elefanţi