Evenimentul Zilei > Actualitate > Serea şi Martiş, 29 de zile de arest
Serea şi Martiş, 29 de zile de arest

Serea şi Martiş, 29 de zile de arest

Fostul arbitru Ionică Serea şi Marius Martiş, încă în activitate, vor sta după gratii în următoarele 29 de zile. În urmă cu doar câteva minute, pe numele celor doi au fost emise mandate de arestare.

Instanţa a judecat astăzi propunerea de arestare preventivă a doi arbitri implicaţi în deja celebrul caz "Penescu". Este vorba de Ionică Serea, cel care în ultima vreme lucra la un penitenciar din Vrancea, şi Marius Martiş.
Potrivit lui Ticu Burcă, avocatul lui Marius Martiş, arbitrul de Liga I la fotbal a fost reţinut sub acuzaţia de complicitate la dare şi luare de mită. Procurorii susţin că Martiş ar fi luat bani de la Cornel Penescu, finanţatorul FC Argeş, şi ar fi dat sumele respective mai departe unor oameni din fotbal.
La sediul DNA Piteşti s-au prezentat astăzi şi Cornel Penescu, finanţatorul echipei de fotbal FC Argeş, şi Liviu Făcăleaţă, fostul director al societăţii PIC (una dintre firmele lui Penescu), pentru a fi audiaţi de către procurorii anticorupţie.
Ionică Serea, fost jucător al echipei FCM Bacău este cercetat de mai bine de un an în cazul de corupţie în care mai sunt implicaţi, printre alţii, Gheorghe Constantin, fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, şi Cornel Penescu, patronul grupării FC Argeş. Se pare că următorii pe lista procurorilor sunt preşedinţii de cluburi care ar fi dat mită.

Zilele viitoare, mulţi dintre aceştia vor da cu subsemnatul la DNA. Procurorii de la DNA Piteşti au luat decizia de a-l reţine pe Serea după ce au efectuat, ieri-dimineaţă, o percheziţie la domiciliul focşăneanului.

Serea a fost dat afară din arbitraj acum un an, în urma prestaţiei pe care a avut-o în partida CFR Cluj – FC Vaslui (1-0), din semifinalele Cupei României.

Primele reţineri în cazul de corupţie din arbitraj au avut loc anul trecut. Gheorghe Constantin, Cornel Penescu, observatorul Marcel Lică şi arbitrii Aurelian Bogaciu, Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu sunt printre cei implicaţi, iar unii dintre ei au stat mai mult timp în închisoare.

Totul a pornit de la interceptarea de către DNA a convorbirilor telefonice avute de Penescu începând cu toamna anului 2008, din care reiese că patronul clubului din Trivale le-a oferit bani unor arbitri, pentru ca aceştia să aibă prestaţii în favoarea piteştenilor.

Serea, concediat de la Penitenciar
În ceea ce priveşte decizia directorului penitencialului, de a-l concedia pe Serea, acesta a precizat că pornind de la "încheierea pronunţată de Tribunalul Argeş, din 30 aprilie şi mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Ionică Serea, conducerea Penitenciarului Focşani a dispus suspendarea din funcţie a funcţionarului public. Măsura este valabilă pe perioada arestării preventive. În această perioadă, funcţionarul public cu statut special nu beneficiază de niciun drept prevăzut de Statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciarelor", a subliniat directorul Penitenciarului Focşani, conform Mediafax.
Serea se angajase la penitenciar în urma unui concurs, pe care l-a luat cu 7,42.  

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: