Suspectă de comiterea faptei este mama băieţelului, care nu îşi recunoaşte vinovăţia. Mama copilului nu a vrut să dea nicio declaraţie presei. „Nu am ce declara. Scurt. Nu aveţi ce căuta în ograda mea. Nu s-a întâmplat nimic. Lăsaţi-mă în pace“, a spus femeia.

Medicii spun că viaţa băieţelului a fost pusă în pericol, dar că în prezent starea lui este stabilă. „Cred că a fost bătut, strivit. Puţin probabil să fi căzut şi să ajungă în această stare. Are semne de violenţă, sindromul copilului bătut, insuficienţă respiratorie acută, şapte coaste şi clavicula stângă fracturate“, a declarat dr. Mircea Blănaru, şeful secţiei de Chirurgie Infantilă a Spitalului de Pediatrie Bacău.

Mama, o fire „nervoasă“

„În timpul audierilor, mama micuţului ne-a spus că este o fire nervoasă şi că din această cauză l-a strâns mai tare în braţe. De asemenea, a zis că, pentru a-l determina să mănânce, i-a deschis gura cu forţa“, a declarat comisarul Ion Boaru, şeful Poliţiei Oneşti. Femeia, Valentina D., are patru copii şi este însărcinată cu al cincilea.

„Băutura e de vină“

Vecinii, şocaţi la auzul celor întâmplate, dau vina pe băutură. „Eu cred că el l-a bătut, bărbatul ei. Se ceartă permanent şi se înjură. Le place băutura, din cauza paharului s-a întâmplat asta. Sunt sigur. Să se bată între ei, dar să nu se atingă de sufletul ăla nevinovat“, a spus Vasile Munteanu, de 74 de ani.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău au constatat că familia are condiţii pentru creşterea minorului. Mama a cerut preluarea micuţului de către instituţie, dar tatăl a declarat reprezentanţilor autorităţilor locale că nu doreşte o măsură de protecţie pentru minor.

Audiaţi de poliţişti, nici unul dintre părinţi nu a recunoscut că şi-ar fi abuzat fizic copilul. În funcţie de interesul superior al copilului şi de rezultatele anchetei, DGASPC va decide dacă se impune preluarea acestuia în regim de urgenţă.