Gianni Di Gregorio este regizor, scenarist şi actor principal în acest film, în care o regăsim şi pe românca Kristina (Kitty) Cepraga. Gianni, personajul principal, este un bărbat ieşit prematur la pensie, care este exploatat, dar şi ignorat de femeile din viaţa lui. Pentru a avea parte de o viaţă personală, încearcă, la sfatul unui prieten avocat, să-şi găsească o amantă. Acest sfat este provocat chiar de Kristina (care, la fel ca majoritatea personajelor, are în film propriul prenume), numită de avocat o "bombă nucleară" şi o "zeiţă cu piele de porţelan".
Actriţă de filme de autor şi clişee est-europene
Kristina este femeia esteuropeană care o îngrijeşte pe bătrâna mamă a lui Gianni.
"În urma multor probe m-au ales pe mine. S-au dat foarte multe castinguri, pentru că nu erau siguri de ce vârstă ar trebui să aibă personajul. Iniţial au vrut să aibă 16 ani, apoi au îmbătrânit- o. Dar m-am bucurat: dacă la 30 de ani fac un rol de 24, înseamnă că mai am câţiva ani de jucat", a explicat Cepraga.
Întrebată cum a ajutat-o promovarea filmului la Berlin, ea a dat câteva detalii: "E o vizibilitate foarte mare, faptul că a fost la Berlin, s-a vândut în peste 24 de ţări, va avea premiera în America peste o lună. Mie îmi oferă şansa de a putea să mă numesc în Italia un actor de filme de autor, ceea ce în România momentan nu prea se poate."
Cepraga recunoaşte că, în următorul ei film, "Ultima frunză", regizat de un coleg de la şcoala de film, iar joacă o femeie care provine din Europa de Est, dar de această dată un rol dramatic.
"Persoanele care vin din Estul Europei sunt asociate cu imigranţi. Scenariştii mi-au spus: «noi, ca scenarişti, dacă vrem să redăm o realitate, nu putem să scriem despre un inginer de fizică nucleară de origine română». Deşi există şi această realitate. Spun asta pentru că unchiul meu este cetăţean italian şi este inginer de fizică nucleară", povesteşte Kristina.
DISTRIBUȚIE. Gianni Di Gregorio și trei femei din viața lui: Valeria De Franciscis, Kristina Cepraga și Lilia Silvis
Vrea în filme româneşti
Actriţa îşi doreşte două lucruri: ca în viitor să poată să joace un rol de italiancă – şi deja urmează cursuri de dicţie de ani de zile – şi să primească roluri în mult-lăudatele filme româneşti.
"Îmi doresc să joc un rol de italiancă sau să se scrie, aşa cum a făcut-o regizorul (Giuseppe – n.r.) Tornatore în «La sconosciuta » («Necunoscuta»), un personaj principal de imigrantă est-europeană. Am fost în probe pentru rolul din filmul ăsta şi am suferit enorm că n-am luat rolul. Filmul ăsta e un exemplu de rol principal de imigrant", a mai povestit Kitti.
Între timp, ea munceşte pentru a deveni mai bună, iar rolul din "Gianni şi femeile" o prinde bine. De asemenea, această comedie, cu accente de melancolie, e cu adevărat simpatică.
"Sper ca prin acest film să mă apropii de cinematografia pe care o doresc şi să mă pot numi un actor de filme de autor.“
KRISTINA CEPRAGA, actriţă

INEDIT
Premiu pentru debut la vârsta de 93 de ani
Regizorul, scenaristul şi actorul în rol principal Gianni Di Gregorio a demonstrat cu acest al doilea lungmetraj al său că are un ochi bun pentru talent.
El a descoperit-o pe interpreta mamei personajului său principal, Valeria De Franciscis, care nu mai jucase niciodată.
De Franciscis a câştigat pentru interpretarea ei, un premiu Donatellor, acordat pentru debut, când avea 93 de ani.
De asemenea, Lilia Silvi, o actriţă cu 22 de filme făcute până în 1953, a revenit după 58 de ani în cinematografe, pentru "Gianni şi femeile".
<iframe width="633" height="352" src="http://www.youtube.com/embed/N06dKVLp0kw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>