Kristen Stewart a avut parte de o ascensiune de invidiat, după ce a acceptat să joace unul dintre rolurile principale din seria "Saga Amurg".

Personajul Bella, adolescenta îndrăgostită de vampirul Edward, a fost o prezenţă constantă în cele patru filme lansate până în prezent: "Amurg" (2008), "Saga Amurg: Lună Nouă" (2009), "Saga Amurg: Eclipsa" (2010) şi "Saga Amurg: Zori de Zi – Partea I" (2011). S-ar părea că în acest an, odată cu lansarea "Saga Amurg: Zori de Zi – Partea a II-a", succesul vampirilor s-ar opri aici.

O afacere de milioane de dolari

Conducerea casei de producţie "Lionsgate" nu vrea să îngroape franciza în uitare. "Lionsgate Entertainment" a achiziţionat, vineri, "Summit Entertainment" pentru suma de 412,5 milioane de dolari, potrivit "L.A. Times".

La câteva zile după tranzacţie, CEO-ul companiei a declarat că ia în calcul posibilitatea unei continuări a lungmetrajelor. "Mi-e greu să îmi imaginez că un film care produce peste 700 de milioane de dolari nu ar avea valoare pe termen lung", a spus Jon Feltheimer pentru "LA Times".

"Este o franciză minunată pe care au menţinut-o fără să o deterioreze absolut deloc", a completat acesta.

Întrebat dacă va continua seria filmelor, Feltheimer a declarat "Răspunsul cel mai simplu este «Cât de mult sper eu asta»".

De altfel, ultimul film din "Saga Amurg" va fi lansat în cinematografe în această toamnă, potrivit "L.A. Times". Jon Feltheimer crede că pelicula va întrece în încasări filmul lansat anul trecut.

CEO-ul estimează că "Saga Amurg: Zori de Zi – Partea a II-a" va încasa peste 700 de milioane de dolari, sumă aproape atinsă şi de filmul precedent.

Povestea de dragoste a personajului interpretat de Kristen Stewart şi a vampirului ar putea apărea şi pe ecranele televizoarelor. Varianta adaptării seriei de filme pentru televiziune este, de asemenea, luată în calcul. CEO-ul Lionsgate nu a confirmat acest lucru în mod direct, însă a mărturisit că speră să se întâmple.

"Poate ne întoarcem la poveştile personajelor. Au fost discuţii despre scurtmetraje şi despre diferitele forme noi de mass-media".

Finalul poveştii la finalul lui 2012

"Saga Amurg: Zori de Zi – Partea a II-a" va apărea pe 16 noiembrie 2012. Actorii principali vor fi, ca şi până acum, Kristen Stewart şi Robert Pattison. Filmul o prezintă pe Bella transformată în vampir, a cărui viaţă este, din nou, pusă în pericol. Proaspăta soţie a lui Edward trebuie să o protejeze pe Renesmee, fiica jumătate om – jumătate vampir, care creşte foarte repede. Vampirul Jacob, interpretat de Taylor Lautner, este şi el prezent în această peliculă. Filmul este adaptarea unei părţi a cărţii "Zori de Zi", scrisă de Stephanie Meyer.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/p1OHXR63a38?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Mi-e greu să îmi imaginez că un film care produce peste 700 de milioane de dolari nu ar avea valoare pe termen lung.“

JON FELTHEIMER, CEO Lionsgate

CARIERĂ

Filmele de top ale actriţei

Kristen Jaymes Stewart şi-a început cariera în anul 2001, cu un rol principal în filmul "The Safety Of Objects". Actriţa a mai jucat în filme precum "În sălbăticie" (2007) sau în comedia "Panică la Hollywood" (2008), însă rolul din "Saga Amurg" a propulsat-o în rândul actriţelor de top. După succesul personajului său, Stewart a mai jucat, alături de Dakota Fanning, în filmul "The Runaways" (2010).

Un alt rol principal bifat de actriţă şi aşteptat de public este cel din "Snow White and The Huntsman" ("Albă ca Zăpada şi războinicul vânător"), programat să apară în cinematografe în această vară. Parteneri de film îi sunt Charlize Theron şi Chris Hemsworth, iar de regie se ocupă Rupert Sanders. Pelicula este o adaptare fantasy după basmul clasic, ce respectă doar parţial acţiunea binecunoscutei poveşti.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/55Dq2psogSw?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Citiți și:

  • Scena nașterii din noul film al "Sagăi Amurg" a provocat leșinuri la cinema | VIDEO
  • "Momentul critic e cel în care Bella devine vampir"