Klaus Johannis: PDL a dat dovadă de "infatuare"

Klaus Johannis: PDL a dat dovadă de "infatuare"

Demisia Guvernului şi organizarea de alegeri anticipate reprezintă soluţia pentru deblocarea situaţiei actuale din România, consideră liderul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), primarul Sibiului, Klaus Johannis.

Demisia Guvernului şi organizarea de alegeri anticipate reprezintă soluţia pentru deblocarea situaţiei actuale din România, consideră liderul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), primarul Sibiului, Klaus Johannis, citat de Agerpres.

"Cred că se poate ajunge la anticipate. (...) Soluţia tehnică se poate găsi uşor, sunt diferite posibilităţi. Varianta cea mai simplă ar fi să îşi dea demisia Guvernul. În acest context, nu cred nici într-un guvern de tehnocraţi, de uniune naţională. Alegerile anticipate ar rezolva problema pentru toată lumea. Alegerile anticipate sunt singura soluţie pentru a debloca situaţia", a declarat joi Johannis într-o conferinţă de presă.

Edilul a precizat că orice sibian se poate alătura fără teama că va fi amendat protestelor autorizate de primărie până pe 24 ianuarie. "Îi înţeleg pe sibienii care protestează şi simpatizez cu ei. De aceea am şi hotărât ca atunci când a venit cererea de organizarea mitingului să o aprobăm destul de repede. Oamenii sunt nemulţumiţi pe bună dreptate. (...) Dacă (protestele, n.r.) vor avea rezultatul scontat, vom vedea. Deocamdată cei vizaţi nu au dat nici un semnal că ar fi impresionaţi de această poveste. Sibienii se pot alătura marşului fără să rişte să fie amendaţi, atâta vreme cât protestele vor fi paşnice", a spus primarul sibian. Nu mai vrea să fie premier

Ne puteți urmări și pe Google News

Johannis, propus în 2009 ca premier de PSD și PNL, a adăugat că el este interesat în 2012 doar să îşi prelungească mandatul de primar al municipiului Sibiu, nu de alte funcţii politice. "Nu cred că se va ajunge în situaţia asta, să negocieze cineva cu mine. Nu aş fi dispus să plec pentru o astfel de poziţie (de premier, n.r.). Pentru mine este mult mai important să îmi văd de treaba mea aici la Sibiu, anul acesta mă voi concentra pe Sibiu", a explicat Klaus Iohannis.

Pe de altă parte, liderul FDGR a apreciat că reprezentanţii PDL care i-au jignit pe protestatari au fie "o totală lipsă de respect, fie infatuare" şi au procedat "inadecvat".

Totodată, acesta s-a arătat surprins de revenirea lui Raed Arafat la Ministerul Sănătăţii, precizând că dacă ar fi fost cazul său, el nu s-ar mai fi întors. "Oarecum m-a surprins decizia lui Raed Arafat. Eu nu m-aş fi întors. Odată plecat, îi bun plecat. La ce să se întoarcă?", a reacţionat Johannis.