Evenimentul Zilei > International > Kennedy: „Este timpul pentru Obama”
Kennedy: „Este timpul pentru Obama”

Kennedy: „Este timpul pentru Obama”

Senatorul Edward Kennedy îl susţine cu toată convingerea pe colegul său de partid, Barack Obama, în vederea învestiturii democrate în cursa pentru Casa Albă.

"Este timpul pentru o noua generatie de lideri. Acum este timpul pentru Barack Obama", a declarat senatorul de Massachusetts.

Patriarhul celebrului clan politic american a transmis un mesaj de speranţă şi schimbare, făcând comparaţii între fratele său, fostul preşedinte John Fitzgerald Kennedy, şi Obama.

Edward Kennedy, care este apropiat aripii de stânga a Partidului Democrat, a elogiat în cursul unui miting care a avut loc la Washington, "curajul, marea inteligenţă, abilitatea şi eficienţa" tânărului senator de Illinois. Alături de el s-a aflat şi Caroline Kennedy, fiica lui JFK.

Potrivit ediţiei de ieri a cotidianului New York Times, el şi-a exprimat susţinerea pentru Obama în pofida rugăminţilor venite din partea lui Hillary Clinton de a rămâne neutru în această confruntare.

Kennedy a luat această decizie fiind nemulţumit de implicarea în campania electorală a soţului senatoarei de New York, fostul preşedinte Bill Clinton şi de atacurile lansate de acesta la adresa lui Obama.

Factorul rasial s-a instalat în centrul rivalităţii dintre Barack Obama şi Hillary Clinton, după triumful de sâmbătă al senatorului de culoare la primarele democrate din Carolina de Sud, o victorie care ar putea fi cu touă tăişuri, potrivit observatorilor.

Cei doi favoriţi pentru alegerile primare republicane din Florida, John McCain şi Mitt Romney, erau la egalitate în sondajele de ieri, cu o zi înainte de scrutinul ce reprezintă un test decisiv în procesul de selecţie a candidaţilor.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News