Kelemen Hunor (UDMR): PNL îşi va pierde identitatea alături de PSD

Kelemen Hunor (UDMR): PNL îşi va pierde identitatea alături de PSD

Kelemen Hunor a declarat astăzi, la Bistriţa, că, în contextul actualelor parteneriale politice, PNL alături de PSD îşi va pierde "identitatea politică, identitatea doctrinară".

Aflat la Consiliul delegaţilor judeţeni ai UDMR Bistriţa-Năsăud, preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că atunci "când un partid liberal se apropie de un partid de stânga, nu văd nicio garanţie să rămână, şi nu are cum să rămână, în zona de centru-dreapta. Se apropie de un partid mare, de un partid important, de altfel, care are o viziune foarte diferită de viziunea PNL şi probabil că, din acest punct de vedere, tot timpul pierde care e mai mic şi va ceda, va pierde identitatea politică, identitatea doctrinară", relatează Agerpres.

"PSD ar trebui se uite în oglindă şi apoi să arate cu degetul spre altcineva"

Kelemen Hunor a ţinut să răspundă şi unor acuzaţii aduse de către Victor Ponta, preşedintele PSD, UDMR-ului.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Vom răspunde în faţa electoratului, nu a PSD. Dacă PSD împreună cu PDL, în 2009, ar fi avut curajul să ia deciziile pe care noi le-am luat în 2010 şi care trebuia luate în 2009 - ştia toată lumea, nu exista nicio bănuială, atunci de mult am fi depăşit noi aceste crize structurale. Nu criza financiară, nu criza economică, fiindcă acestea nu îşi au sursa în România, nu de aici au plecat, nu noi am fost cei care au lansat această criză financiară. Dar criza structurală internă am fi depăşit-o de mult dacă, în 2009, cele două partide mari, care aveau 70% în Parlament, ar fi avut curajul şi responsabilitatea de a lua deciziile necesare. N-au luat aceste decizii, din această cauză noi am pierdut un an. Din acest punct de vedere eu nu pot să accept reproşurile din partea colegilor de la PSD. Ar trebui să se uite în oglindă şi apoi să arate cu degetul spre altcineva", a mai spus liderul UDMR.

Tot astăzi, la Bistriţa, Kelemen Hunor a precizat că UDRM doreşte să propună colegilor de coaliţie să scadă pragul electoral la alegerile locale de la 5%, la 3%.