Kelemen: Duşmanii libertăţii noastre nu au dispărut. Libertatea unei minorităţi este fragilă

Kelemen: Duşmanii libertăţii noastre nu au dispărut. Libertatea unei minorităţi este fragilă

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a spus ieri, la Oradea, că libertatea unei minorități este fragilă și că maghiarii trebuie să se lupte pentru "fiecare clasă cu predare în limba maghiară, pentru fiecare şcoală".

"În acest an sărbătorim şi rămânem atenţi la adversarii noştri. Libertatea unei minorităţi e fragilă, nu e ca panglica de la capătul unui drum. Nu poţi să o tai, iar apoi să te aşezi liniştit, ca şi cum ţi-ai fi terminat treaba. Libertatea e mai degrabă ca şoseaua, care merge spre un ţel pe care îl atingem dacă în fiecare zi luptăm pentru el", a spus liderul UDMR, citat de Mediafax. Kelemen Hunor a adăugat că "ceea ce în urmă cu 25 de ani părea de neatins acum e realitate, însă dacă nu ne propunem noi obiective, rezultatele pot fi în pericol".

"Duşmanii libertăţii noastre nu au dispărut, pericolul nu a trecut. (...) Trebuie să ne luptăm pentru fiecare clasă cu predare în limba maghiară, pentru fiecare şcoală. Trebuie să ne luptăm pentru a putea folosi limba maternă, pentru plăcuţele bilingve, pentru instituţiile de cultură. Din nou şi din nou, trebui să începem să ne apărăm imobilele pe care le-am recuperat şi să urnim procedura de restituire, care e tot la viteza melcului. Simbolurile noastre sunt atacate de persoane care nu înţeleg că nicio comandă şi nicio poruncă nu poate să smulgă din inimile noastre simbolurile noastre, cultura, limba. Ei sunt cei care lucrează cu măsuri duble: spun să renunţăm la identitatea noastră naţională, pentru că ne ţine în loc, ca şi cum s-ar îngrijora pentru noi, când, în realitate, vor să ne ia libertatea. (...) Mă revoltă şi le spun să nu fie cu două măsuri", a spus preşedintele UDMR.

Ne puteți urmări și pe Google News