Kazahstanul verifică afacerea cu Patriciu

Kazahstanul verifică afacerea cu Patriciu

Revista presei.

Jurnalul Naţional

Kazahstanul verifică afacerea cu Patriciu

Tranzacţia KazMunaiGaz - Rompetrol ar putea lua o întorsătură neaşteptată la doi ani după perfectare, după ce autorităţile din Kazahstan au demarat investigaţii asupra tuturor contractelor semnate de companiile de stat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autorităţile vor verifica tranzacţia efectuată între KazMunaiGaz şi Dinu Patriciu la cumpărarea a 75% din Rompetrol, în cadrul unei investigaţii mai largi, făcută la toate companiile statului kazah, în care s-au semnalat fapte grave de corupţie care au perturbat economia acestei ţări, transmite AFP. Afacerea a fost perfectată în 2007, când compania Rompetrol Holding, deţinută de Patriciu şi înregistrată în Elveţia, a vândut către KazMunaiGaz 75% din acţiunile The Rompetrol Group înregistrată în Olanda. Aceasta ar fi fost evaluată la 3,6 miliarde de dolari. Astfel, cele 75% din titluri ar fi valorat 2,7 miliarde de dolari. Libertatea

Boc a pus pariu că face stadionul Frământările legate de stadiul lucrărilor la stadionul Naţional din Complexul Lia Manoliu par să fi luat sfârşit. Primul-ministru Emil Boc a anunţat că arena va fi gata în primăvara anului 2011, după ce a făcut un “pariu” pe goluri cu Mircea Sandu.

Din glumă în glumă, premierul Emil Boc şi preşedintele FRF Mircea Sandu au ajuns să facă marţi un pariu cu miză mare. Boc i-a vizitat pe tricolori la antrenament şi a executat trei lovituri de la 11 metri la poarta apărată de Bogdan Stelea. Înainte de a trece la treabă, Boc şi Sandu au căzut la o înţelegere. Adevărul

Cu tancul de oţel la cules de muşeţel Tancul T-55 cumpărat prin dispoziţia fostului şef al Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP), Ion Dumitru, zace de doi ani la Centrul de fructe de pădure Ulmi (Dâmboviţa).Pădurarii care s-au trezit cu tancul în curte spun că „utilajul” nu a fost folosit niciodată pentru că nu există tanchişti care să se poată angaja la Centrul de fructe de pădure.

Centrul de fructe de pădure Ulmi are aerul unei unităţi militare. La periferia Târgoviştei, pe şoseaua Bucureşti, „unitatea“ este camuflată de pădure, are posturi de pază şi funcţionari de logistică. Există şi gardă – un pluton de cotarle care rupe inamicul. Pe o uşă scorojită, un anunţ cu majuscule: „Interzis persoanelor străine“.

Ziua

Vanghelie bagă divorţ

Marian Vanghelie, Liviu Dragnea si baronii locali au cerut conducerii PSD iesirea de la guvernare dupa alegerile europarlamentare, fiind nemultumiti de faptul ca ministrii PDL amana numirea acolitilor sai in pozitii cheie. In mai multe sedinte, Adrian Nastase si Ion Iliescu au explicat care sunt avantajele parasirii corabiei guvernarii, ai carei adversari au fost de la bun inceput.

Viorel Hrebenciuc, Mircea Geoana, Dan Nica si Ilie Sarbu militeaza pentru ramanerea la putere pana la alegerile prezidentiale. Divortul partenerilor de guvernare este dorit de ambele tabere, insa problema o constituie modul in care aceasta se va realiza. Fiecare partid incearca sa castige capital de imagine dupa marea despartire pentru a nu fi acuzate ca arunca tara, aflata in plina criza economica, intr-un climat de instabilitate politica. Gândul

De ce la un vânt mai tare cad sute de copaci şi acoperişuri ANL

Furtuna de marţi seară a lovit 14 judeţe. Au fost inundate 62 de case, smulse 533 de acoperişuri, iar sute de localităţi au rămas fără energie electrică.

În Bucureşti au fost doborâţi 245 de copaci, în Brăila a căzut grindină, la Piatra Neamţ viitura a luat un om din plină stradă. Un tânăr a murit lovit de trăsnet, în Suceava. Acoperişul unui bloc ANL a căzut în Bucureşti. Explicaţia directorului ANL: „Acolo, în faţa blocului, e o groapă mare - fundaţia părăsită de un an şi jumătate a unui mall. Din cauza gropii, s-a creat un curent de sucţiune, un vârtej turbionar...”. Auzind asta, primarul Onţanu a râs în hohote.

România Liberă

Barometrul corupţiei anunţă dezastrul

Romanii sunt singurii europeni care considera Parlamentul ca fiind cea mai corupta institutie a statului, arata Barometrul Global al Coruptiei 2009, lansat ieri de Transparency International. Totodata, potrivit raportului, peste 20% din romani au dat spaga pentru serviciile medicale.

Din grupul statelor occidentale, Romania este singura tara care crede ca Parlamentul este cea mai corupta institutie, conform Barometrului Global al Coruptiei 2009, prezentat ieri de Transparency International. La nivel global insa, aceeasi perceptie asupra Parlamentului o mai au Statele Unite, Panama si Indonezia.

Cotidianul

Diviziile motorizate ale partidelor sunt puse să împuşte voturi duminică

Războiul electoral de duminică va fi condus de cei 3 comandanţi ai armatelor PDL, PSD şi PNL. Vasile Blaga, Valeriu Zgonea şi Radu Stroe vor sta la butoane şi vor coordona, fiecare, câteva zeci de mii de oameni.

„Duminică facem repetiţia cu costume pentru alegerile prezidenţiale“, a declarat pentru Cotidianul secretarul general al PSD, Valeriu Zgonea, şeful campaniei pentru euroalegeri şi cel care va coordona ziua votului la social democraţi. Între 50 de telefoane date în organizaţiile judeţene într-o simulare a zilei votului desfăşurată ieri la hotel Confort al deputatului Negoiţă, Zgonea a povestit pentru Cotidianul cum s-au organizat „baricadele PSD“, conform principiului „multi-level marketing system“. „Am învăţat şi eu nişte şmecherii de la colegii mei care au organizat campaniile partidului (Miron Mitrea şi Octav Cozmâncă - n.n.) şi acum suntem organizaţi exemplar. Am implementat o structură multi-level marketing system, care înseamnă o maximizare a numărului de voturi cu o implicare la toate nivelurile a ierarhiei de partid.