Katherine Jackson atacă: AEG, responsabil de moartea lui Michael

Katherine Jackson atacă: AEG, responsabil de moartea lui Michael

Mama lui Michael Jackson, Katherine, intenţionează să dea în judecată promotorul de concerte AEG, pe care îl acuză de neglijenţă şi de faptul că a ignorat o serie de detalii referitoare la starea de sănătate a fiului ei, anunţă AFP.

Katherine Jackson a depus plângerea la Curtea Superioară din Los Angeles, atât pe numele ei, cât şi pe cel al celor trei copii ai starului pop. Ea pretinde plata  unor daune morale din partea promoterului, dar contravaloarea acestora nu a fost încă dată publicităţii.

În reclamaţia formulată, Katherine spune că AEG nu i-a asigirat lui Michael sprijinul medical necesar în timpul repetiţiilor pentru şirul de concerte care ar fi urmat şi că l-au lăsat exclusiv pe mâna doctorului Conrad Murray.

Acesta, care a fost medicul personal al megastarului, este, în prezent, acuzat de ucidere involuntară, după ce i-a administrat lui Michael o supradoză din puternicul anestezic propofol. Medicamentul, pe care cântăreţul îl folosea pe post de somnifer, i-a cauzat acestuia moartea, pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani. AEG poartă vina deciziilor lui Michael În plângerea depusă de Katherine Jackson se susţine că grupul AEG este vinovat de deciziile medicale luate de medicul Conrad Murray.

Ne puteți urmări și pe Google News

În document, Michael Jackson este descris ca fiind "pierdut, speriat, suferind de tulburări de memorie, obsesiv şi dezorientat" în timpul lunilor care au precedat decesul lui.

"Îi era frig şi tremura în timpul repetiţiilor pentru spectacole, în plină vară", afirmă mama cântăreţului.   În loc să echilibreze programul repetiţiilor pentru ca "regele muzicii pop" să se poată odihni, grupul AEG "a insistat ca el să fie prezent la fiecare sesiune de repetiţii din acest program epuizant, ameninţându-l că va anula turneul dacă starul va lipsi de la o singură repetiţie", mai precizează mama megastarului.

Copiii, traumatizaţi

În plus, Katherine mai notează în plângerea formulată că Prince Michael, fiul cel mare al cântăreţului, "a asistat la suferinţa tatălui său, care i-a provocat copilului un traumatism puternic şi o mare tristeţe emoţională".

Michael Roth, purtătorul de cuvânt al AEG, a declarat că grupul nu a citit textul plângerii depuse de Katherine Jackson şi a refuzat să facă alte comentarii.

Conrad Murray, medicul personal al lui Michael Jackson,  a cerut, ieri, unui judecător federal din Los Angeles ca plângerea depusă împotriva sa, în iunie, de Joe Jackson, tatăl cântăreţului, să fie clasată.

Joe Jackson îl acuzase pe Conrad Murray de neglijenţă privind serviciile medicale oferite fiului său, declarând că medicul "începuse un tratament care se afla sub standardele medicale şi care a cauzat supramedicaţia şi moartea cântăreţului".

În cererea sa, Conrad Murray consideră că plângerea depusă de Joe Jackson complică lucrurile în mod inutil şi că deformează sensul "informaţiilor obţinute în cadrul anchetei" ocazionate de moartea cântăreţului.