Kanye West, marele câştigător la BET Awards 2008 | VIDEO

Kanye West, marele câştigător la BET Awards 2008 | VIDEO

Artistul a câştigat două premii, pentru cel mai bun artist hip hop şi cea mai bună colaborare, alături de T-Pain, la ediţia din 2008 a distincţiilor decernate de postul Black Entertainment Television artiştilor de culoare, informează Reuters.

Kanye West, al cărui al treilea album, "Graduation", a fost unul dintre cele mai bine vândute materiale discografice ale anului 2007, este câştigător a trei premii Grammy.

Un alt câştigător multiplu al acestei gale, care a avut loc la Shrine Auditorium din Los Angeles, a fost duetul hip-hop UGK, format din Bernard "Bun B" Freeman şi recent decedatul Chad "Pimp C" Butler. UGK a primit premiul BET pentru cel mai bun grup hip hop şi pentru videoclipul anului, "International Player's Anthem (I Choose You)", realizat împreună cu Outkast.

Alicia Keys a primit premiul pentru cea mai bună cântăreaţă de R&B. Artista a ţinut să aducă un omagiu lui Barack Obama, candidatul de culoare la alegerile prezidenţiale americane din toamnă. Keys a susţinut un recital alături de trei mari trupe celebre din anii '90, TLC, En Vogue şi Sisters with Voices.

Ne puteți urmări și pe Google News

Chris Brown, idolul adolescenţilor, care a dominat topurile americane de anul trecut cu hitul "Kiss Kiss", a primit premiul pentru cel mai bun cântăreţ R&B.

Premiul pentru cea mai bună cântăreaţă de hip hop a revenit lui Missy Elliott, care nu a mai lansat un album din 2005, însă are un CD programat pentru luna august.

Veteranul Al Green, în vârstă de 62 de ani, a fost onorat cu premiul BET pentru întreaga activitate şi şi-a încântat publicul cu hitul său din anii '70 "Let's Stay Together."

The Dream a primit premiul BET pentru cel mai bun artist debutant, în timp ce premiul publicului, stabilit în urma voturilor online, a revenit lui Lil Wayne pentru single-ul "Lollipop", cântat împreună cu Static.

Premiile pentru cea mai bună actriţă şi, respectiv, cel mai bun actor au revenit câştigătorilor de Oscar Halle Berry şi, respectiv, Denzel Washington. 

(12:12)