Astazi, bunăoară, nici nu apucase să se usuce bine cerneala pe rotativele ziarelor şi zâmbetul de pe buzele domnişoarelor cu stand-up-ul la ele după audierile de la DNA, că un nou zvon a prins contur sub formă de chelie strălucitoare şi cioculeţ. Ei bine, da! E adevărat! S-a redeschis dosarul FNI, motiv pentru care numitul Nicolae Popa a fost şi el scos de la naftalina celulei în care meditează la epoca directoratului Gelsor şi dus la Procuratură pentru a da amănunte în legătură cu un fenomen – FNI – a cărui paternitate i-a fost atribuită chiar şi fără analize ADN.

Nu contează la solicitarea cui, contează doar că se (re)deschide un nou front în bătălia împotriva corupţiei, tocmai acum când credeam cu toţii că aria justiţiei este interpretată în toate registrele disponibile la ora aceasta. Şi, vorba optimistului, uite că se poate şi mai rău… Cutia Pandorei pe repede înainte.
O parte dintre analişti s-au grăbit şi au spus deja că asistăm la o derulare a vendetelor personale în instanţe şi că totul este instrumentat şi rânduit, în ceea ce priveşte ordinea cronologică şi obiectul dosarelor intrate pe ţeavă, de la Cotroceni. Dar iată că, stupoare, un dosar ca cel al FNI, care, să fim serioşi, are o miză mai mare decât priponirea lui Vîntu şi care ar putea da peste cap întreg spectrul politic, tocmai acum s-a găsit să explodeze. Să fi putut ordona Basescu, de la cucurigu, din mansarda portocalie a sediului său de campanie, ca cel mai social dosar din totdeauna să dea piept cu Justiţia? Puţin probabil.
Ba chiar deloc probabil. În ultimele zile, în care preşedintele se plimbă cu Loganul şi lui Crin Antonescu i se asfaltează strada spre apartamentul despre care mai are a da încă explicaţii, apar, de la o oră la alta noi informaţii cap-de-pod către noi şi noi dosare. Mai poate crede cineva că există o entitate care le dă drumul la ore de maximă audienţă?

Ceea ce se întâmplă acum demonstrează că, întocmai ca şi Legile lui Murphy, mitul despre Cutia Pandorei se verifică sută la sută. Şi mai mult decât atât…