Evenimentul Zilei > Justitie > Jurnalistul Cătălin Prisăcariu dezvăluie LEGĂTURILE dintre Victor Ponta şi Dan Şova
Jurnalistul Cătălin Prisăcariu dezvăluie LEGĂTURILE dintre Victor Ponta şi Dan Şova

Jurnalistul Cătălin Prisăcariu dezvăluie LEGĂTURILE dintre Victor Ponta şi Dan Şova

Jurnalistul Cătălin Prisăcariu face dezvăluiri despre legăturile dintre Victor Ponta, Dan Şova, Varujan Vosganian şi Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta face dezvăluiri pe blogul său, prisăcariu.ro, despre contractele încheiate de casa de avocatură a lui Dan Şova cu Electrica SA şi filiala Electrica Serv, din perioada 2007 – 2008, atunci când Tăriceanu era prim ministru, iar Varujan Vosganian ministru al finanţelor.
“Conform prisăcariu.ro, pesedistul Dan Şova primea nişte milioane de euro de la statul român, cu largul concurs al peneliştilor Vosganian şi Tăriceanu. Tot în acea perioadă, Victor Ponta, pe atunci deputat PSD, urla din toţi rănunchii că PSD nu mai trebuie să sprijine parlamentar guvernul minoritar a lui Tăriceanu, care trebuie dat jos. Se vede treaba, însă, că răgetele politice ale lui Ponta erau o bufatorie pură, Victor Viorel fiind un beneficiar net al guvernării Tăriceanu”, mai scrie Cătălin Prisăcariu pe blogul său.
Pe scurt, filiera de furt din bani publici în 2007 și 2008 era așa: peneliștii Tăriceanu (premier) și Vosganian (ministru al Economiei) controlau Electrica, Electrica încheia contracte de milioane de euro cu casa de avocatură a pesediștului Șova iar Șova îi scurgea sute de mii de euro pesedistului Ponta, mai scrie jurnalistul pe blogul său.
Cătălin Prisăcariu susţine că prietenia dintre cei 4 a continuat şi în 2015, an în care atât Vosganian cât şi Şova au avut probleme cu legea.  
Februarie 2015: senatorul PNL Varujan scapă de începerea urmăririi penale (cerută de DIICOT) cu largul sprijin al președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și, degur, cu voturile majorității PSD, ba chiar și cu ceva voturi de la PNL.
Iunie 2015: senatorul PSD Dan Șova scapă de un eventual arest (cerut de DNA) cu largul sprijin al președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și, desigur, cu voturile majorității PSD.