Evenimentul Zilei > Actualitate > Jurnalist FAZ: Premierul român trebuie prins furând argintăria UE pentru ca lumea să înţeleagă cine este?
Jurnalist FAZ: Premierul român trebuie prins furând argintăria UE pentru ca lumea să înţeleagă cine este?

Jurnalist FAZ: Premierul român trebuie prins furând argintăria UE pentru ca lumea să înţeleagă cine este?

Jurnalistul german Karl-Peter Schwarz, de la Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), a dat un interviu pentru Hotnews în care afirmă că scandalul de plagiat în care este implicat Ponta este mai grav decât cele ale lui Guttenberg şi Schmitt.

„Cred că este chiar mai grav. Pentru că ei nu au copiat pagini întregi ale tezei, aşa cum a făcut el.”, a spus Schwarz, care a apreciat că Ponta ar trebui să demisioneze din funcţia de premier.
„Dacă vrei să te raportezi la standardele europene, atunci trebuie să faci acelaşi lucru ca domnul Guttemberg în Germania şi ca domnul Pall Schmitt în Budapesta. Nu cred că este printre chestiunile minore, este trişare. Este obţinerea unui doctorat, fără să munceşti pentru asta. Şi este o ofensă pentru toţi ceilalţi care chiar studiază şi muncesc. Nu cred că acest lucru trebuie acceptat.”, a declarat Schwartz pentru Hotnews.
România, caz fără speranţă?
Jurnalistul de la FAZ a confirmat pentru Hotnews că, într-o postare de pe facebook pentru prietenii săi, a scris despre tăcerea „ciudată” din Europa în afacerea Ponta: „Can you imagine the international bruhaha if Orbán would only be suspected of a similar offence? It seems that a Romanian PM has to be caught stealing silver spoons at an EU summit before everybody understands who he is. My tentative explanation: socialist affiliations, left leaning media and anti-Romanian prejudices come together. They regard Romania as a hopeless case, far beyond European standards – I do not.” („Vă puteţi imagina scandalul internaţional dacă Orban ar fi fost doar suspectat de o ofensă similară? Se pare că premierul român ar trebui să fie prins furând linguriţele de argint înainte de un summit UE pentru ca toată lumea să înţeleagă cine este. Tentativa mea de explicaţie: afilieri socialiste, dominaţia mediei de stânga şi prejudiciile antiromâneşti la un loc. Ei consideră România un caz fără speranţă, mult dincolo de standardele europene – eu nu.)
Karl-Peter Schwartz a scris despre scandalul de plagiat în care este implicat Ponta concomitent cu revista Nature. Schwartz spune că a avut propriile surse, nu pe cele preluate după Nature.
CITIŢI ŞI:

  • După scandalul plagiatului, Ponta şi-a scos vreo două masterate din biografia oficială
  • Victor Ponta, acuzat de plagiat. Premierul invocă un război politic
  • SCANDALUL PLAGIATULUI. Integral, pasajele incriminate din plagiatul suspectat al lui Ponta. Vezi „COPIA” şi „ORIGINALUL”, 130 de pagini preluate!
  • CTP: Este o cerinţă morală intelectuală să citezi cu ghilimele
  • Cum îl contrazic pe Victor Ponta regulile academice de redactare a tezelor de doctorat
  • Cine este Marius Andruh, cel care a descoperit plagiatul lui Victor Ponta
  • Revista „Natura”, una dintre cele mai prestigioase şi citate publicaţii ştiinţifice din lume
  • Ministrul Educaţiei: Voi cere şi eu tezele de doctorat ale lui Ungureanu şi Boc, că e la modă
  • Năstase: În drept există "formulări seci, descriptive care nu pot fi schimbate"