Larisa Iordache a greşit la sol, Sandra Izbaşa la sărituri, iar Cătălina Ponor la bârnă.
Cu toate acestea, România şi-a asigurat un loc în finala pe echipe, cu doar al patrulea punctaj, după SUA, Rusia şi China, şi va fi prezentă şi în finalele pe aparate.
La final, Sandra Izbaşa, frumoasa echipei, nu era în apele ei. A răspuns în doi peri, iar la final a explicat de ce era întoarsă pe dos: "Ne dorim sănătate pentru zilele următoare. Toată aprecierea şi stima mea pentru faptul că Larisa Iordache a evoluat pentru echipă, deşi este accidentată. Eu nu sunt prea mulţumită de e voluţia mea, în special la bară. Simţi multe când eşti pe bară", a spus Izbaşa, care a menţionat: "Sunt timidă".
În sala de la North Greenwich au venit mulţi români stabiliţi în Anglia, aceştia distingându-se graţie steagurilor tricolore pe care le-au agitau permanent. Din sală s-au auzit însă şi încurajări în limba engleză pentru românce, semn că fetele noastre sunt iubite şi de britanici.
Echipa de gimnastică exercită o atracţie fatală, datorită faimei pe care o are în lume. Este şi motivul pentru care este bătaie pe biletele de intrare la finalele pe aparate şi la individual compus. "Am dat câte 65 de lire sterline pe biletele de intrare la calificări. Am veni şi la finale, dar nu mai găsim bilete", comentau patru românce venite la arenă fără soţi sau prieteni.
Deşi nu mai sunt tichete la anumite confruntări, cum ar fi finala de baschet masculin, atletism sau finalele de la nataţie, în tribune sunt destule locuri neocupate, stârnind nedumerire. Organizatorii au explicat că situaţia este la fel cu cea de la Euro 2012, anume că anumite bilete au mers câtre sponsori şi c[tre parteneri, iar cei care le-au primit, nu le-au folosit.
Iată gimnastele noastre calificate în finala pe aparate:
sol – Sandra Izbaşa – cu al 2-lea punctaj, Cătălina Ponor – cu al 7-lea punctaj
paralele – nu avem nicio gimnastă calificată
bârnă – Cătălina Ponor – cu al 8-lea punctaj, Diana Laura Bulimar – cu al 10-lea punctaj
sărituri – Sandra Izbaşa, cu al doilea punctaj

Larisa Iordache, care a făcut eforturi extraordinare pentru a concura după accidentarea gravă suferită, a prins un loc în finala la individual compus.
Tot la individual compus s-a calificat şi Sandra Izbaşa.
Antrenorii Mariana Bitang şi Octavian Bellu au decis să o includă în echipă şi pe Larisa Iordache, care a acuzat o accidentare ce i-a pus în pericol prezenţa în competiţie.

Potrivit regulamentului, Bellu şi Bitang au înscris în calificări toate cele cinci gimnaste din echipa României: Diana Chelaru, Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, Larisa Iordache şi Diana Bulimar.

LIVE
– România a început concursul la sol
Iată notele fetelor nostre la sol:
Larisa Iordache – 13.800
Sandra Izbaşa – 15.066
Cătălina Ponor – 14.600
Diana Chelaru – 14.333
– Larisa Iordache a primit cea mai mică notă după ce a căzut în timpul exerciţiului
– cu toate acestea România a obţinut un total de 43.999 la sol, cel mai mare de până acum în concurs!
Sărituri
Iată notele fetelor nostre la sărituri:
Larisa Iordache – 15.100
Sandra Izbaşa – 15.316
Cătălina Ponor – 15.133
Diana Chelaru – 14.666
– România a obţinut la sărituri un total de 45.733, al treilea din concurs după Statele Unite şi Rusia.
Paralele
Iată notele fetelor nostre la paralele:
Sandra Izabaşa – 12.366
Larisa Iordache – 14.100
Diana Chelaru – 13.733
Diana Bulimar – 14.000

– Sandra Izbaşa a ratat…
– 41.833 a fost totalul.

Bârnă
Iată notele fetelor nostre la bârnă:
Cătălina Ponor – 15.033
Larisa Iordache – 14.800
Sandra Izbaşa – 14.600
Diana Bulimar -14.866