Înfrângerea Andreei a fost una dramatică. Andreea Chiţu a pierdut în ultima secundă a prelungirilor la belgianca Ilse Heylen.
Dacă ar fi trecut de Heylen, Andreea Chiţu ar fi avut un culoar excelent, iar după declaraţiile sale şi ale oficialilor delegaţiei noastre ea ar fi cucerit fără probleme aurul olimpic.
Mult timp după înfrângerea în faţa belgiencei Ilse Heylen, Andreea nu s-a putut opri din plâns. Niciun membru al delegaţiei noastre nu a putut să o consoleze pe Andreea.
Judoka Andreea Chiţu, 24 de ani, trecuse cu bine de turul inaugural, când a învins-o pe Soryana Haddad, din Algeria, cea care cucerise bronzul la Olimpiada de la Beijing, de acum patru ani.
Florin Bercean, antrenorul Andreei, a pus eşecul elevei sale pe seama lipsei de experienţă a acesteia. 
"Lipsa ei de experienţă şi-a spus cuvântul. Andreea a atacat tot timpul, dar… Iar când vedem ce culoar ar fi avut până la finală, murim de ciudă. Andreea e în stare de şoc. A plâns la vestiar fără oprire. Minute bune n-am putut să vorbesc cu ea", a spus Bercean.
Andreea Chiţu a vorbit într-un târziu, după ce s-a mai liniştit. "Eram în avantaj şi m-am relaxat. Am atacat şi am pierdut. Nu îmi vine să cred cum am putut pierde în ultima secundă. Asta e… O să o iau de la capăt", a spus, amărâtă, Andreea Chiţu.
Judoka Dan Fâşie a pierdut azi, prin ippon, în turul doi al categoriei 66 de kilograme.

Intrat direct în turul doi din grupa C, Dan Fâşie s-a luptat cu francezul David Larose, care s-a impus clar.