A fost ultima competiţie pentru Alina Dumitru, care anunţase înainte de Londra că se va retrage indiferent de rezultatul pe care îl va obţine.
Medalia Alinei e cu atât mai strălucitoare cu cât ea a concurat la Londra accidentată.
"N-am mai putut să fac nimic cu mâna asta, ea a făcut tot ca să nu mai pot continua. Sunt mulţumită că am obţinut medalie, dar se putea mai mult", a spus Alina la TVR 1.
Judoka română Alina Dumitru s-a calificat în finala categoriei 48 kg după trei victorii în doar câteva ore şi a luptat pentru aur la Jocurile Olimpice de vară de la Londra.
Alina trecuse în semifinale, după un meci foarte greu, de japoneza Tomoko Fukumi.

Campioană olimpică en titre, Alina Dumitru a reuşit un waza-ari în prima parte a confruntării şi a rezistat atacurilor venite din partea niponei, obţinând prima sa victorie în faţa acesteia.

Alina Dumitru a întâlnit-o pe Sarah Menezes (Brazilia), care a învins-o în cealaltă semifinală pe Charline van Snick (Belgia), dar a pierdut, într-o partidă în care adversara sa a fost mai bună.
Alina a a adus astfel prima medalie României la Olimpiada de la Londra, la fel ca la Beijing, în urmă cu patru ani, când a cucerit însă aurul.

În optimi, Alina Dumitru, de opt ori campioană europeană, a câştigat prin descalificarea cubanezei Dayaris Mestre Alvarez, iar în sferturi a învins-o pe Munkhbat Urantsetseg (Mongolia).
LIVE
– Alina Dumitru a debutat azi la prânz cu dreptul la JO 2012 împotriva sportivei cubaneze Alvarez Mestre, învingătoare în turul anterior în faţa rusoaicei Natalia Kodraţieva.
– A fost un meci ciudat. Alina a dat emoţii, după ce a acuzat o accidentare la gleznă la doar câteva secunde de la debutul confruntării.
– Victoria Alinei Dumitru a venit apoi suprinzător, fără ca sportiva noastră să se întrebuinţeze în vreun fel.
– Alvarez Mestre a fost descalificată de arbitrul confruntării pentru un presupus procedeu nesportiv.
– În momentul deciziei, Alvarez Mestre a făcut o criză de nervi. Ea a plâns minute bune, considerând că a fost nedreptăţită.
– Imediat după meciul cu Mestre, Alina Dumitru a avut nevoie de îngrijiri medicale, accidentarea sa fiind, se pare, destul de serioasă.
– "Când o doare ceva, merge bine", a încercat să detensioneze atmosfera antrenorul Alinei.

– Alina a dat piept, în sferturile de finală, cu Urantsetseg Munkhbat (Mongolia), care a trecut în turul anterior de Alexandra Podryadova (Kazakhstan).
– Meciul a fost unul deosebit de greu, Alina impunându-se cu doar 6 secunde înainte de finalul luptei.
– tot în această după-amiază, Alina se bate în semifinale cu japoneza Tomoko Fukumi
– "Ce tactică să fie în semifinale? Tactica e să fugi în pădure, dar aici nu e pădure! Japoneza câştigă doar la ciupeală, dar cu Alina va lupta altfel. De Alina îi e cel mai tare frică", ne-a declarat imediat după meciul cu Munkhbat, antrenorul Bercean.
– în sala de concurs şi-a făcut apariţia şi Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo. Alături de Vizer e şi Carmen Tocală, preşedintele Federaţiei Române de Baschet
– au venit să o susţină pe Alina alţi doi oficiali români, Ioan Dobrescu şi Alin Petrache
– în semifinală, Alina a avut o puternică galerie. Nipona Fukumi a avut şi ea o parte a asistenţei de partea sa.
– pe toată durata meciului, antrenorul Florin Bercean s-a zbătut ca un leu în cuşcă!
– Ion Ţiriac, dar şi Octavian Morariu, preşedintele COSR, au fost alături de Alina şi o vor susţine şi în finală
– Alina a dat dovadă de spirit de sacrificiu, ea evoluând încă din prima partidă accidentată la mână şi la picior
– în tribună se află şi familia Alinei Dumitru, care speră să o vadă pe aceasta din nou campioană olimpică
– "Trebuie să-mi apăr încheietura mâinii şi piciorul. Am un deget care mă doare. Pe japoneză o bătusem în patru meciuri, iar pe braziliancă nu o bătusem niciodatăîn trei meciuri. Am simţit-o moale pe japoneză", ne-a declarat, la puţin timp după calificarea în finală, Alina Dumitru
– A ÎNCEPUT MAREA FINALĂ
– meciul e echilibrat
– Alina e condusă cu 1-0
– acum cu 11-0…