Jandarmii au împărţit cu amenzi printre protestarii care au blocat Vama Siret

Jandarmii au împărţit cu amenzi printre protestarii care au blocat Vama Siret

Protestul de acum o săptămână şi jumătate, când aproape 200 de persoane din judeţele Suceava şi Botoşani au blocat accesul în Punctul de Trecere al Frontierei Siret, nemulţumiţi de noile condiţii impuse micului trafic de frontieră, s-a lăsat tocmai acum cu amenzi.

Jandarmii au anunţat astăzi că 11 persoane din rândul protestatarilor au fost sancţionate, cinci cu avertisment, iar restul cu amenzi de câte 500 de lei fiecare. „După expirarea timpului de desfăşurare aprobat pentru această manifestare, jandarmii şi organizatorii acţiunii au solicitat participanţilor să părăsească zona, însă o parte din aceştia nu s-au conformat şi au continuat protestul pe Drumul European E85 până la ora 15.00. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava a luat măsuri în conformitate cu prevederile Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava, maiorul Bogdan Cornaci. Drumul spre Vama Siret a fost blocat de protestari care circulau cu maşinile cu viteze de câţiva kilometri pe oră sau îşi împingeau maşinile, chipurile au rămas fără combustibil, făcând referire la faptul că benzina şi motorina sunt prea scumpe în România faţă de Ucraina.

TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:
  • Parlamentul European a votat ridicarea vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova
  • Stenograme: PNL trebuie să devină LIDERUL Opoziţiei
  • Directorul SRI, George Maior: "Corupţia este o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Anul trecut am transmis peste 1.000 de informări către DNA

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • România este în pragul unei EPIDEMII GRAVE. Infecţiile au EXPLODAT în ultima perioadă
  • Un BMW Z4 condus de o BLONDĂ BEATĂ, fotomodel celebru, a făcut prăpăd în centrul Clujului | GALERIE FOTO
  • TOP 15 Cele mai scumpe substanţe din lume. Aurul este pe ultima poziţie | GALERIE FOTO

Ne puteți urmări și pe Google News