Jaful de 100.000 de euro din Bucureşti: Suspectul s-a predat, dar susţine că este nevinovat

Jaful de 100.000 de euro din Bucureşti: Suspectul s-a predat, dar susţine că este nevinovat

Costel Runcescu, unul dintre cei doi suspecţi în cazul jafului de 100.000 de euro de la o casă de schimb valutar din Bucureşti, s-a predat autorităţilor noaptea trecută.

UPDATE. Cei doi suspecți, Costel Runcescu, zis „Dan Americanul” și Rafaela Preda au fost duși la Tribunalul București, procurorii Parchetului Capitalei propunând arestarea acestora. Surse judiciare au declarat, pentru EVZ, că ambii au recunoscut faptele. Femeia a declarat că s-a prezentat a fi angajată a Gărzii Financiare iar bărbatul că este polițist. UPDATE. Anchetatorii au percheziţionat, miercuri noapte, apartamentul din Slobozia în care locuieşte mama femeii reţinute în cazul furtului de 100.000 de euro de la o casă de schimb valutar din Capitală. Anchetatorii au ridicat din locuinţa femeii o unitate de calculator, mai multe înscrisuri, obiecte personale, în mare parte bijuterii, pentru a le compara cu cele purtate de suspectă în ziua jafului. Mama suspectei, Georgeta Preda, a susţinut că fiica sa este nevinovată şi că ar fi fost obligată să participe la jaf de către actualul său iubit, cu care ar fi început o afacere, aducând din Italia băuturi alcoolice pentru a le vinde în România. Femeia a mai spus că fiica sa a lucrat înainte în domeniul asigurărilor şi că a câştigat destul de bine, astfel încât putea să îşi întreţină cei doi copii de 6 şi 19 ani. "Nu a avut niciodată probleme cu banii. Dacă a intrat pe mâna cui nu trebuia, asta s-a întâmplat. Dacă s-a întâmplat aşa ceva, eu cred că numai el a obligat-o, dar eu nu cred că s-a întâmplat totuşi", a declarat Georgeta Preda, mama suspectei Rafaela Preda. Femeia mai afirmă că fiica sa a plecat de acasă luni dimineaţă, fără să-i spună unde merge şi că apoi a aflat de la rude că fiica sa este unul dintre autorii jafului din Capitală. Complicele său, o femeie, a fost prinsă ieri de poliţiştii din Slobozia şi adusă în Bucureşti. Pe numele său a fost emis aseară, în jurul orei 23.00, un mandat de reţinere, iar astăzi va ajunge în faţa unui judecător, procurorii înaintând propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Costel Runcescu a venit la secţia 10 de poliţie din Capitală, în jurul orei 3.00, cu două bagaje în care avea haine şi mâncare, relatează RTV. Bărbatul a precizat că el este cel căutat de poliţie în cazul jafului de 100.000 de euro de la casa de schimb valutar, însă a susţinut că este nevinovat. Suspectul a declarat poliţiştilor că totul este o înscenare. "Dacă aveam 100.000 de euro, nu mai eram aici, în faţa dumneavoastră", ar fi declarat Costel Runcescu anchetatorilor.

La începutul acestei săptămâni, doi falși inspectori de la Garda Financiară au intrat într-o casă de schimb valutar din zona Unirii, din Capitală, şi au plecat de acolo cu 100.000 de euro, lăsând în schimb un proces-verbal. Camerele de filmat au surprins două persoane, o femeie şi un bărbat. Vom reveni cu amănunte CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Ei sunt autorii escrocheriei de 100.000 de euro de la casa de schimb valutar. Cine îi recunoaşte? | VIDEO
  • Cea mai tare escrocherie: au furat 100.000 de euro de la o casă de schimb valutar şi au lăsat proces-verbal de confiscare