Jaful a fost descoperit în această dimineaţă de angajaţii băncii, când au venit la serviciu.
Este vorba despre sediul unei agenţii a Băncii Transilvania de pe strada Simion Bărnuţiu din Timişoara. Potrivit poliţiştilor, hoţii au spart fereastra ca să intre în bancă.
„Persoane necunoscute au forţat geamul agenţiei bancare, în noaptea de joi spre vineri, au pătruns în interiorul sediului bancar şi au răvăşit birourile. Până acum nu s-a comunicat dacă s-au sustras bunuri”, a declarat ofiţeruld e relaţii cu presa al IPJ Timiş, Emil Andrei. Potrivit acestuia, se aşteaptă de la oficialii Băncii Transilvania comunicarea prejudiciului.
De asemenea, echipa de cercetare la faţa locului a Poliţiei Timiş aşteaptă ca firma care asigura paza agenţiei să pună la dispoziţie înregistrările video, pentru a  vedea câte persoane au participat la jaf şi pentru a le identifica.
Jafuri cu repetiţie
Oficiul Banca Transilvania este a treia bancă jefuită în Timişoara în ultima perioadă, după sediul unei filiale BRD de pe Calea Aradului, pe 30 decembrie, anul trecut, şi sediul unei agenţii BCR. Cele două jafuri par trase la indigo, însă până acum poliţiştii nu au prins hoţii. 
De la finele anului trecut, jaful de la BRD a deschis seria infracţiunilor de acest fel. Pe 26 ianuarie casa unui patron de bijuterie din Timişoara a fost jefuită ziua în amiaza mare, la ora 11.30, hoţii reuşind să sustragă seiful acestuia, în care se aflau 50.000 de euro şi bijuterii din aur în valoare de aproximativ aceeaşi sumă.
În noaptea de 13 spre 14 mai o farmacie din centrul Timişoarei a fost jefuită după ce atacatorul i-a pulverizat farmacistei spray paralizant în faţă. Prada a constat în 100 de lei din încasări şi telefonul mobil al angajatei.
A urmat jaful agenţiei BCR, cu un prejudiciu de 3.750 de lei, apoi a fost spartă o casă de schimb valutar din Cenad, iar din casa unui om de afaceri, hoţii înarmaţi au sustras 200.000 de euro, în luna august, după care pe 6 septembrie a fost jefuită o casă de pariuri şi, săptămâna trecută, un magazin.