Jaf armat în Bucureşti: Hoţii au furat dintr-o maşină două miliarde de lei vechi

Jaf armat în Bucureşti: Hoţii au furat dintr-o maşină două miliarde de lei vechi

Un bărbat din Bucureşti, care a ridicat de la bancă suma de 200.000 de lei (două miliarde de lei vechi), a fost jefuit, în această după-amiază, de mai mulţi hoţi înarmaţi. O rudă a victimei a precizat că hoţii au coborât din două maşini cu numere de înmatriculare similare celor de la Ministerul de Interne şi erau îmbrăcaţi în uniforme de poliţişti. Această informaţie nu a fost, însă, confirmată şi de anchetatori.

Incidentul s-a petrecut în această după-amiază, în Bucureşti, pe o stradă situată aproape de şoseaua Giurgiului, la ieşirea din oraş.

Victima, însoţită de o cunoştită, a mers la bancă de unde a ridicat suma de 200.000 de lei. Apoi, s-au urcat în maşină cu destinaţia în afara Capitalei.

Surse din Poliţie au precizat pentru EVZ că victimele se aflau într-un jeep marca Range Rover, iar incidentul a avut loc la scurt timp după ce acestea au scos banii de la bancă. La un moment dat, maşina în care se aflau a fost blocată de două autoturisme Dacia Logan din care au coborât mai mulţi indivizi.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Victimele au spus că erau patru-cinci bărbaţi îmbrăcaţi în combinezoane sau salopete, cu feţele acoperite", au precizat surse apropiate anchetei. La un moment dat, unul dintre atacatori a scos un pistol şi i-a ameninţat pe cei doi. "Nu ştim încă dacă era o armă reală sau nu. Urmează să facem verificări", ne-a explicat un poliţist.

Bărbaţii atacaţi se află acum la Secţia 16 Poliţie, unde dau declaraţii. Ei le-au spus poliţiştilor că se ocupă cu vânzarea de fier vechi.

Rudele victimelor spun că hoţii erau îmbrăcaţi în poliţişti

Pe de altă parte, una dintre rudele victimei a precizat, la RTV, că cele două maşini Logan aveau numere de MAI, iar hoţii erau îmbrăcaţi în uniforme de poliţişti. "Le-a luat geamantanul cu banii şi cu toate actele societăţii. Unul dintre ei avea faţa descoperită. Cei care i-au atacat s-au dat drept poliţişti", a mai precizat ruda celui care, în această după-amiază, a fost jefuit de suma care depăşeşte două miliarde de lei vechi. Anchetatorii, pe urmele unor falși polițiști care „vânează” negustorii de fier vechi din Sintești

Ancheta în cazul tâlhăriei din sectorul 4 al Capitalei se îndreptă spre o ipoteză surprinzătoare: bărbatul jefuit poate fi victima unei grupări de falși polțiști care i-au luat la țintă pe rromii care s-au îmbogățit de pe urma afacerilor cu fier vechi din localitatea ilfoveană Sintești.

Surse din rândul anchetatorilor ne-au declarat că iau în calcul o legătură între jaful de astăzi și cel care a avut la sfârșitul lunii februarie pe raza comunei Jilava, județul Ilfov. Locul în care tâlharii au furat cei două miliarde de lei vechi se află aproape de cel în care, pe 28 februarie, falși polițiști au furat 750.000 ( 7,5, miliarde de lei vechi).

La fel ca și acum, victimele au fost persoane care se ocupă cu vânzarea fierului vechi din satul Sintești, comuna Vidra, județul Ilfov, localitate cunoscută ca un fief al rromilor care se ocupă cu prelucrarea și vânzarea de fier vechi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean Ilfov, Claudia Burada, a declarat, la scurt timp după incidentul din februarie că doi bărbaţi mascaţi au oprit o maşină în trafic la intrarea în localitatea Jilava şi, pretinzând că sunt poliţişti şi fac o percheziţie, au furat din autoturism o geantă în care se aflau banii.

Suspecţii, aflaţi într-o maşină Skoda Octavia cu girofar, au blocat un autoturism Mercedes, în care se aflau trei persoane din Sinteşti. Din mașina cu girofar au ieşit doi bărbaţi mascaţi şi înarmaţi, un alt suspect rămânând la volan. Aceştia le-au spus păgubiţilor că sunt de la poliţie şi că vor controla maşina lor, după care i-au dat jos din autoturism şi i-au imobilizat la pământ. Hoţii au furat geanta în care se aflau cei 750.000 de lei şi au dispărut.