Iuliana Tudor prezintă "Muzici şi tradiţii"

Iuliana Tudor prezintă "Muzici şi tradiţii"

TVR 1 difuzează azi, de la ora 21.10, Festivalul Internaţional de Folclor.

La jumătatea lunii iunie, în Bucureşti a avut loc cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor "Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu", realizat în colaborare cu Centrul Creaţiei Populare al Municipiului Bucureşti.

Au participat atât formaţii din diverse zone ale României, cât şi din ţări precum Republica Moldova, Grecia, Turcia, Georgia, Serbia, Ucraina şi Mexic.

Televiziunea Română a înregistrat cele mai importante părţi ale acestui festival pe care le va difuza în fiecare seară de vineri, de la 21.00, timp de trei săptămâni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deschiderea festivalului a constat într-o paradă a formaţiilor participante pe un traseu din centrul Capitalei. Ajunşi în parc, artiştii populari au organizat un târg de meşteşuguri, plimbări cu trasuri şi un spaţiu gastronomic. Printre formaţiile care au urcat pe scenă se numără Ovidiu Lipan Ţăndărică, Maria Buză şi Taraful "George Pătraşcu" şi Andrei Mihalache cu taraful său, Floarea Calotă şi taraful său, Orchestra Lăutarii (Chişinău), precum şi formaţii din toate celelalte ţări.

Folclor de pretutindeni

Nici comunităţile etnice nu au lipsit, atmosfera fiind întreţinută de Yîldîzlar din Constanţa (minoritatea tătară), Korona din Braşov (minoritatea germană), "Di nuovo insieme" din Iaşi (minoritatea italiană), Pilisterlu din Bucureşti (comunitatea aromână) şi Szazlabu din Sfântu Gheorghe (minoritatea maghiară).

Iuliana, impresionată de artiştii din Mexic şi Georgia

Gazda festivalului a fost Iuliana Tudor, prezentatoarea show-ului "O dată-n viaţă".

"Artiştii din Mexic şi Georgia mau impresionat cu adevărat. Ei au fost valoric pe primul loc şi au făcut senzaţie în rândul publicului. Mă bucur că telespectatorii vor putea viziona evoluţiile lor", a declarat gazda spectacolului.