Italienii îl vor exhuma, în septembrie, pe Garibaldi, la cererea urmaşilor săi

Italienii îl vor exhuma, în septembrie, pe Garibaldi, la cererea urmaşilor săi

Autorităţile italiene şi-au dat acceptul pentru deschiderea mormântului lui Giuseppe Garibaldi, conducător militar din secolul 19, erou naţional al Italiei şi unul din părinţii ei fondatori.

Cererea privind exhumarea a fost făcută de descendenţi ai lui Garibaldi, care doresc să se asigure că în mormântul din insula Caprera, în largul coastei de nord a Sardiniei, se află într-adevăr rămăşiţele celebrului lor strămoş, având suspiciunea că acesta nu s-ar afla acolo.

Permisiunea de exhumare a fost acordată după ce Ministerul Culturii din Italia şi-a exprimat sprijinul faţă de demersul descendenţilor lui Garibaldi.

Mormântul urmează să fie deschis în luna septembrie. Pentru stabilirea autenticităţii, în cazul în care se va dovedi că cripta nu este goală, se va recurge la un test ADN.

Ne puteți urmări și pe Google News

Strănepoata eroului naţional al Italiei, Anita Garibaldi, a afirmat că, dacă în mormânt se vor descoperi rămăşiţe pământeşti, atunci acestea ar trebui să fie conservate acolo. "În cazul în care acestea nu vor exista, va trebui să încetăm să mai înşelăm turiştii spunându-le că "aici este Garibaldi", deşi el nu este acolo", a adăugat ea.

Giuseppe Garibaldi, care a jucat un rol-cheie în unificarea Italiei, a murit în 1882 la vârsta de 74 de ani. În testamentul său, el a cerut să nu-i fie organizate funeralii pompoase şi să fie incinerat. Nu este exclus, dacă autenticitatea lui Garibaldi va fi confirmată, să apară întrebarea de ce nu a fost respectat testamentul său.