Evenimentul Zilei > International > Israelul se pregăteşte să atace Siria, dacă regimul al-Assad furnizează arme mişcării Hezbollah
Israelul se pregăteşte să atace Siria, dacă regimul al-Assad furnizează arme mişcării Hezbollah

Israelul se pregăteşte să atace Siria, dacă regimul al-Assad furnizează arme mişcării Hezbollah

Israelul se pregăteşte de o posibilă intervenţie militară în Siria, în cazul în care guvernul sirian va oferi rachete sau arme chimice grupării Hezbollah, a anunţat ministrul Apărării, Ehud Barak.
„Am cerut armatei să accelereze pregătirea serviciilor secrete şi să fie gata să ia în considerare o operaţiune”, a spus Barak, într-un interviu citat de Novinite.
Guvernul israelian consideră că Hezbollah şi Iranul se află în spatele atentatului din Bulgaria.
"Urmărim posibilul transfer de muniţie, în special rachete antiaeriene şi arme chimice, din Siria în Liban. În momentul în care regimul preşedintelui Bashar Al-Assad va începe să cadă, ne vom consulta şi cu alte agenţii de informaţii", a precizat Barak.
Mişcarea şiită Hezbollah, susţinută financiar şi militar de Iran şi Siria, a lansat în 2006, în timpul conflictului cu Israelul, mii de rachete spre teritoriul israelian. Preşedintele Shimon Peres avertiza, joi, că Israelul va ataca baze ale teroriştilor oriunde în lume, ca reacţie la atentatul antiisraelian din Bulgaria.
"Asistăm la un atac terorist letal în spatele căruia se află Iranul; ştim că au existat şi alte tentative, de data aceasta au reuşit", a spus preşedintele israelian, conform ziarului Jerusalem Post.
"Israelul dispune de mijloacele necesare şi are intenţia de a reduce la tăcere şi de a paraliza organizaţiile teroriste", sublinia Peres.
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: