Israelul ameninta: Gaza ar putea ramane fara apa, electricitate si combustibil

Israelul ameninta: Gaza ar putea ramane fara apa, electricitate si combustibil

Guvernul israelian a amenintat Hamas ca va opri furnizarea de curent electric in Gaza daca atacurile cu racheta venite din Fasia Gaza continua. Autoritatile de la Ierusalim au declarat insa ca nu vor declansa, pentru moment, o contraofensiva militara.

Locuitorii din Gaza nu vor avea de suportat doar lipsa electricitatii, ei riscand sa fie privati chiar si de apa si combustibil. Referindu-se la amenintarea israelienilor, directorul grupului pentru protectia drepturilor omului "Gisha", Sari Bashi, a declarat ca privarea populatiei din Gaza de resursae vitale este o pedeapsa colectiva ilegala.

Purtatorul de cuvant al Hamas, gruparea islamista care a preluat controlul regiunii in iunie, a declarat ca este alarmat de "periculoasa amenintare venita din partea Israelului", pe care a catalogat-o drept "o noua ofensa adusa poporului palestinian".

Varianta interventiei militare, care, potrivit presei israeliene se bucura de sustinerea ministrului Apararii, Ehud Barak, nu este insa agreata de Consiliul de Securitate israelian.

Ne puteți urmări și pe Google News