Evenimentul Zilei > Politica > Ironie la final de campanie. „Nu știu ce a înțeles. Cred că nu mare lucru”
Ironie la final de campanie. „Nu știu ce a înțeles. Cred că nu mare lucru”

Ironie la final de campanie. „Nu știu ce a înțeles. Cred că nu mare lucru”

Preşedintele Klaus Iohannis, a afirmat, vineri, la Bacău, unde se află în campanie electorală, că după alegerile prezidenţiale va relua tema aderării României la spațiul Schengen.

În legătură cu o declaraţie pe care Iohannis a făcut-o la summit-ul din mai de la Sibiu, referitor la intrarea României în spațiul Schengen, Iohannis a spus că dacă România va avea „și președinte și guvern de la PPE”, atunci problema ar putea fi tratată cu mai multe şanse pentru România.

Referitor la această temă, contra candidatul Viorica Dăncilă a afirmat că președintele a promis că România va intra în Schengen până la sfârșitul anului. Ca răspuns , Iohannis a spus: „Nu știu ce a înțeles contracandidata mea. Cred că nu mare lucru, după cum s-a comportat în politica externă”.

„Este o temă foarte serioasă și foarte importantă pentru România și pentru români. Dacă vom avea, așa cum se conturează, la sfârșitul anului și președinte și premier de la PPE, oameni dedicați soluțiilor și deschiși, cred că putem să repunem cu succes pe tapet aceste teme. O să reluăm aceste teme cu multă energie, după campanie”.

Iohannis a fost întrebat și despre vizele pentru Statele Unite.

„Vizele pentru America sunt o chestiune pe care o tratăm cu foarte multă seriozitate și constant. Sunt speranțe dar, sigur, este o chestiune tehnică, care mai întâi trebuie depășită . Știți foarte bine acel procentaj de vize refuzate la noi încă este foarte mare, dar avem semnale că lucrurile merg înspre bine și aici”, a spus el.

Președintele s-a pronunțat din nou pentru alegeri anticipate.

„Pentru mine, anticipatele rămân prima opțiune. Am spus-o demult, rămân la această idee și sper să reușesc să conving suficienți parlamentari”, a spus Iohannis, potrivit digi24.ro