Ipoteză senzațională: Obama, Clinton și Soros l-au forțat pe Papa Benedict XVI să demisioneze pentru a-l înlocui cu un Papă stângist
Editura Evenimentul si Capital

Ipoteză senzațională: Obama, Clinton și Soros l-au forțat pe Papa Benedict XVI să demisioneze pentru a-l înlocui cu un Papă stângist

Benedict, îmbrățișat de succesorul său, Francisc
Autor: | | 23 Comentarii | 27680 Vizualizari

Un grup de personalități catolice din Statele Unite, bazându-se pe dezvălurile WikiLeaks și alte informații, îi solicită lui Donald Trump declanșarea unei investigații privind implicarea administrației Obama în „schimbarea de regim” de la Vatican

În februarie 2013, Papa Benedict XVI a fost primul suveran pontif care a demisionat, după Papa Grigorie XII în 1415, și primul care a demisionat din proprie inițiativă, după gestul similar al Papei Celestin V în 1294.

Dar a demisionat Benedict de bună voie? Demisia sa a șocat lumea, iar Ratzinger nu și-a explicat niciodată pe deplin gestul.

Pe 20 ianuarie, un grup de personalități americane a publicat în revista catolică The Remnant o scrisoare deschisă adresată lui Donald Trump în care îi cer acestuia să investigheze implicarea lui Barack Obama, Hillary Clinton, George Soros și a altora în debarcarea forțată a lui Benedict și declanșarea a ceea ce ei numesc „Primăvara Catolică”. O aluzie la catastrofala „Primăvară Arabă”, care a transformat Orientul Mijlociu într-un uriaș incendiu.

„Avem motive să credem că la Vatican a fost orchestrată o ‘schimbare de regim’ de către administrația Obama”, scriu semnatarii scrisorii. Aceștia, bazându-se pe telegrame Wiki-Leaks și alte informații date publicității în ultimii ani, susțin că administrația Obama și asociații ei au folosit mașinăria diplomatică, forța politică și puterea financiară pentru constrângeri, mituiri și șantaj, provocând un adevărat „puci” în Biserica Catolică.

Conservatorul Papă Benedict, adept al liniei tradiționale a catolicismului, a fost înlocuit cu actualul Papă Francisc, un exponent al stângismului, care a declanșat în lumea catolică o revoluție progresistă.

„Am fost îngrijorați să descoperim că, în timpul celui de-al treilea an al primului mandat al administrației Obama, fosta dvs. oponentă, secretarul de stat Hillary Clinton, și alți oficiali guvernamentali cu care s-a asociat au propus o ‘revoluție’ Catolică care să ducă la dispariția finală a ceea ce a mai rămas din Biserica Catolică în America”, se arată în scrisoarea către Trump.

„Dictatura de ev mediu” din Biserica Catolică

Semnatarii își însoțesc epistola cu link-uri către documente și relatări de presă care să le demonstreze afirmațiile. Ei atrag în primul rând atenția asupra faimosului schimb de e-mailuri care îl are ca protagonist pe John Podesta, eminența cenușie a lui Hillary Clinton, în care acesta discută despre o „schimbare de regim” pentru a elimina ceea ce descrie drept „dictatura de ev mediu” din Biserica Catolică. În legătură cu acest subiect, publicația The New American nota în octombrie 2016:

„Podesta, un vechi consilier și confident al lui Clinton, și unul dintre preferații finanțatorului Stângii, George Soros, dezvăluia într-un e-mail din 2011 că el și alți activiști lucrează la punerea în practică a unei revoluții de tip ‘Primăvara Catolică’ în interiorul Bisericii Catolice, o referire evidentă la catastrofalele lovituri de stat din cadrul ‘Primăverii Arabe’, organizate în același an de echipa Obama-Clinton-Soros, care au destabilizat Orientul Mijlociu și au adus la putere în regiune regimuri radicale și grupări teroriste.

E-mail-ul lui Podesta reprezintă un răspuns la un mesaj al altei importante figuri din anturajul lui Soros – Sandy Newman, fondatorul organizației stângiste ‘Voices of Progress’. Newman i-a scris lui Podesta cerându- i sfatul privind cele mai potrivite metode de a ‘sădi semințele unei revoluții’ în Biserica Catolică, pe care o descria ca o ‘dictatură a evurilor medii’ (sic!).”

În scrisoarea către Donald Trump, semnatarii notează: „La aproximativ un an de la această discuție pe email, care nu trebuia să devină publică, am descoperit că Papa Benedict a demisionat în circumstanțe foarte neobișnuite și a fost înlocuit cu un papă a cărui aparentă misiune este să ofere o componentă spirituală agendei ideologice radicale a Stângii internaționale.”

Și personalitățile semnatare adaugă: „Rămânem perplecși din cauza acestui Papă cu sarcini ideologice, ale cărui misiuni par să formeze una dintre cele mai avansate agende seculare ale Stângii în loc să călăuzească Biserica Catolică în misiunea sa sacră.”


Cele opt enigme ale demisiei lui Benedict


Partea cea mai importantă a scrisorii adresate lui Trump o reprezintă reprezintă cele opt puncte pe care investigația noii administrații ar trebui să le elucideze.

FOTO: Papa Francisc, un cap al Bisericii Catolice pe placul lui Obama

1. „În ce scop Agenția Națională de Securitate (NSA) a monitorizat conclavul care l-a ales pe Papa Francisc?”

Într-adevăr, la sfârșitul lunii octombrie 2013, revista italiană Panorama (proprietatea lui Silvio Berlusconi) scria că NSA a monitorizat 46 de milioane de telefoane din Italia, în perioada 10 decembrie 2012 – 8 ianuarie 2013, inclusiv apeluri în și dinspre Vatican. Cardinalul Bergoglio însuși, cel care avea să fie ales Papă, ar fi fost una din țintele interceptărilor.

Potrivit Panorama, monitorizările erau grupate de NSA pe patru categorii: „intențiile liderilor”, „amenințări la adresa sistemului financiar”, „obiective ale politicii externe” și „drepturile omului”.

Legat de aceste dezvăluiri, Al-Jazeera scria și ea tot în octombrie 2-13: (Cardinalul Bergoglio) „a prezentat interes pentru serviciile secrete americane din 2005, potrivit Wiki- Leaks”.

În aceeași perioadă, pe baza dezvăluirilor făcute de Edward Snowden, fost angajat CIA și colaborator NSA, presa internațională scria Agenția Națională de Securitate spionase și telefonul Angelei Merkel sau supraveghease numeroși cetățeni francezi.

2. „Ce alte operațiuni sub acoperire au mai fost desfășurate de lucrătorii operativi ai guvernului Statelor Unite în legătură cu demisia Papei Benedict sau cu conclavul în care a fost ales Papa Francisc?”

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate