Evenimentul Zilei > Actualitate > iPad se vinde pe site-uri până se lansează în ţară
iPad se vinde pe site-uri până se lansează în ţară

iPad se vinde pe site-uri până se lansează în ţară

Deşi marii jucători din piaţa locală de IT vor să vândă gadgetul Apple, acesta se distribuie deja pe diferite site-uri de intermediere comercială.

După ce a fost lansat chiar înainte de Paşte, în SUA, iPad, noua jucărie de la Apple, a stârnit foarte mult interes, dar şi o mare secretomanie printre cei mai importanţi jucători din piaţa de IT&C din România. Astfel că, printre cei care au cele mai mari şanse să-l aducă în România se numără şi Apcom, distribuitorii oficiali ai produselor Apple.

Potrivit surselor EVZ, oficialii Apcom sunt la Apple pentru o posibilă aducere a gadgetului în ţară. Un al doilea potenţial distribuitor al iPad-ului ar putea fi Orange România, care deja a luat faţa Apcom în 2008, prin aducerea iPhone-ului.

Oficialii Orange nu au dorit să comenteze pe tema aducerii dispozitivului. Ce se ştie sigur este că şefii Orange Franţa deja au negociat cu Apple aducerea şi distribuirea în Hexagon a iPadului. Un oarecare interes şi l-a arătat şi cel mai mare magazin on-line din România, eMag.ro.

Bătălia granzilor, avantajul vânzătorilor on-line

În timp ce la noi companiile ba se bat, ba refuză să vorbească despre aducerea iPad-ului, pe site-ul Okazii.ro sunt români care au comandat şi primit gadgetul acasă.

„Pe Okazii.ro sunt deja patru comercianţi care au pus în vânzare noul iPad, cu preţuri ce variază între 2.000 şi 2.850 de lei, cu garanţie şi livrare în maximum 10 zile lucrătoare”, ne-au declarat oficialii site-ului. Potrivit acestora, cât priveşte cererea, în acest moment există 10 posibili cumpărători, care-şi motivează interesul prin faptul că produsul va fi lansat în Europa, implicit România mult mai târziu şi la un preţ estimat mai mare.

„Ne bucură această premieră, cu atât mai mult cu cât nu este singulară. iPhone 3G, de exemplu, Google Nexus One sau eBook reader au fost disponibile pe Okazii.ro cu mult înainte ca acestea să apară în magazinele din România”, ne-au mai transmis reprezentanţii Okazii.ro.

Un puşti de 16 ani vinde iPad-uri

Unul dintre cei care vinde iPad-uri pe site-ul mai susmenţionat este Alex D., un adolescent de 16 ani. În timp, şi-a făcut o mică reţea de distribuţie, pe care şi-a format-o tot prin intermediul site-ului. „Primul iPad l-am dat deja în România, când l-am luat printr-o precomandă. Chiar ieri (marţi – n.r.) am mai primit o comandă şi urmează să ajungă peste câteva săptămâni”, ne-a spus Alex.

Cel care a fost comandat acum două zile era un iPad fără 3G, doar cu wireless, după cum spune tânărul. Reţeta aducerii gadgetului este simplă. Doritorii plasează comanda pe Okazii.ro, iar pentru a concretiza acţiunea, Alex percepe un avans de 30% din valoarea iPad-ului, în majoritatea cazurilor 900 de lei.

Tânărul susţine că lui nu îi „iese” din această afacere decât un procent de 3%-4% din valoarea comenzii din SUA.

Cea mai ieftină versiune costă, pe piaţa americană, 499 de dolari, în timp ce versiunea cea mai scumpă ajunge la 829 de dolari. Pe piaţa locală, iPad-ul are un preţ mediu de 700 de euro, deocamdată. Oficial ar putea ajunge în România abia în vară. 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: