Iordănescu, „turnat” de un mare antrenor

Iordănescu, „turnat” de un mare antrenor

Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), spune că unul dintre cei mai mari antrenori români a dat rapoarte la Securitate despre Anghel Iordănescu.

„Iordănescu nu vrea să spună. Luaţi dosarul să vedeţi cine l-a dat în gât? Unul dintre cei mai mari antrenori români. Nu vreau să spun eu cine, deşi toată lumea bănuieşte”, a declarat Dragomir, citat de Mediafax.

Preşedintele LPF a adăugat că n-a dat niciun raport, în schimb el a fost „turnat” de mulţi. „Securitatea nu-ţi făcea nimic dacă nu  le dădeai note. Eu ieşeam în străinătate fără probleme şi nu am făcut note. Cine era caracter tare nu ceda. Eu eram preşedinte la  Victoria, la Sconiceşti, cum de nu am semnat niciun raport către nimeni? În calitatea mea trebuia să fac aşa ceva. Eram în schimb  turnat  de multă lume. Eram mereu amentinţat că sunt trimis pe graniţă cu ruşii”, a completat oficialul.

Dumitru Dragomir a menţionat că nu va da pe nimeni afară de la Ligă, chiar dacă se va dovedi că a fost colaborator al Securităţii.

„Nu-l schimb pe Boc (n.r. - Alexandru Boc, vicepreşedinte la LPF) decât prin hotărâre  judecătorească. Eu am vorbit cu el şi mi-a spus că sunt minciuni. Chiar dacă îi distrug imaginea lui Boc, eu de la Ligă nu îl dau afară. Este o bătaie de  joc. Chiar dacă se va dovedi că Boc sau altcineva de la ligă au fost turnători, eu nu dau pe nimeni afară. Mie mi-au dovedit că au caracter ales”, a spus şeful LPF.

Cotidianul „Adevărul” a scris, astăzi, că Boc figurează în arhivele CNSAS ca având dosar de informator al Securităţii, el  transmiţând în perioada 1984-1986 „peste 20 de  informări”.  

Ne puteți urmări și pe Google News