Iordănescu, Pandele şi Neţoiu - afară din PSD

Iordănescu, Pandele şi Neţoiu - afară din PSD

Fostul antrenor al echipei naţionale, senatorul Anghel Iordănescu, şi-a dat aseară demisia din PSD în semn de solidaritate cu deputatul Gabriel Oprea. Alături de Iordănescu, şi-a anunţat plecarea din partid şi primarul de Voluntari, Florentin Pandele.

În acelaşi timp, Gigi Neţoiu a fost exclus de comisia de integritate a PSD, după ce iniţial aceasta trebuia să-l dea afară pe Oprea. Chiar dacă a rămas fără obiect, comisia a decis sancţionarea lui Neţoiu, unul dintre locotenenţ ii lui Oprea, pentru manifestaţia organizată la poarta sediului central al PSD. După anunţul excluderii, Neţoiu a declarat că îşi dăduse demisia din partid odată cu Oprea.

În ce-l priveşte pe Iordănescu, acesta i-a transmis liderului PSD, Mircea Geoană, o scrisoare în care îl informa că demisionează din partid.

„Am acceptat să intru în politică alături de un om pe care îl cunosc şi îl respect, în primul rând pentru verticalitatea sa. Gabriel Oprea m-a convins să mă înscriu în acest partid şi am acceptat din dorinţa de a-mi aduce contribuţia, din partid şi din parlament, la binele ţării şi al românilor. Astăzi, când cel care a condus cu succes această organizaţ ie nu mai este membru al partidului, înţeleg să mă retrag şi eu din rândurile PSD“, a precizat Iordănescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pandele candidează ca independent

Florentin Pandele a explicat că a părăsit partidul şi, „automat“, scaunul de primar, în semn de solidaritate cu Oprea şi cu Neţoiu, dar că va candida din nou, ca independent. Totodată, în confruntarea cu filiala de la Ilfov, Marian Vanghelie a mai căpătat un adversar. Vasile Dâncu l-a ironizat pe blogul personal, deranjat fiind de ideea lansată de Vanghelie a unui complot al grupului de la Cluj pentru ruperea PSD.

„Această aberaţie arată lipsa de inspiraţie a marelui inchizitor, moralist şi păzitor al identităţii PSD, care este Marian «Grămăticul»“, a afirmat Dâncu. Acesta atrage atenţia asupra riscului ca atribuţiile statului privind ordinea publică şi siguranţa cetăţeanului să fie „preluate de lumea interlopă şi grupurile de interese“.

Pentru acest lucru îi învinovăţeşte pe toţi cei care s-au opus revenirii „generalului Virgil Ardelean“ şi au sărit să-l „decapiteze“ pe Oprea.