Evenimentul Zilei > Actualitate > Ionuţ Radu a primit undă verde pentru a veni la naţională
Ionuţ Radu a primit undă verde pentru a veni la naţională

Ionuţ Radu a primit undă verde pentru a veni la naţională

După ce au petrecut timp de mai multe zile în carantină, jucătorii lui Inter Milano au primit undă verde pentru a relua antrenamentele. Stranierii din lotul lui Antonio Conte vor avea, de asemenea, dreptul să se alăture naţionalelor lor.

Ionuţ Radu, portarul de rezervă al liderului din Serie A, a fost nevoit să rateze reunirea lotului tricolorilor, programată la începutul acestei săptămâni, la baza de pregătire de la Mogoşoaia.  

Autorităţile sanitare din regiunea Lombardia au decis miercurea trecută să sisteze toate activităţile nerrazzurilor, în urma depistării a trei cazuri de coronavirus. Titularul de drept dintre buturile lui Inter, bosniacul Samir Handanovic, şi jucătorii de câmp Stefan De Vrij şi Matias Vecino au primit rezultate pozitive la testele Real Time PCR, iar întregul lot al trupei de pe stadionul „Giuseppe Meazza” a intrat în izolare. 

Interiştii se pot antrena normal

Celebra publicaţie italiană Gazzetta dello Sport anunţă că ultimele verificări medicale efectuate de interişti atestă că nu mai există şi alte cazuri de infectare. Oficialii italieni le vor permite, prin urmare, elevilor lui Antonio Conte să se pregătească în mod normal, fără a mai fi nevoie să stea în izolare pentru o perioadă de încă o săptămână de zile. 

Chiar dacă Ionuţ Radu are acum dreptul de a participa la acţiunile tricolorilor de la sfârşitul acestei luni, staff-ul tehnic al naţionalei nu a precizat încă dacă va mai conta pe serviciile acestuia. În locul goalkeeper-ului lui Inter Milano, selecţionerul Mirel Rădoi şi asistenţii său l-au convocat, de urgenţă, pe debutantul Florin Iacob, de la UTA Arad.

Niţă, favorit să apere poarta tricolorilor în faţa Macedoniei de Nord

Rădoi mai are, de asemenea, la dispoziţie pentru tripla cu Macedonia de Nord, Germania şi Armenia încă doi portari. Florin Niţă, de la Sparta Praga şi David Lazar, de la Astra Giurgiu sunt celelalte soluţii pe care le are la îndemână tehnicianul în vârstă de 39 de ani. 

Favorit să înceapă încă din primul minut confruntarea de pe „Arena Naţională”, cu Macedonia de Nord, este Florin Niţă. Experimentatul goalkeeper de 33 de ani evoluează, meci de meci, pentru ocupanta locului secund din Cehia, iar evoluţiile sale sunt apreciate de antrenorul Pavel Vrba, care îşi doreşte o prelungire a contractului românului.